A nemzeti érdekek feladása zsákutcát jelent

A családok csődvédelméről szóló javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a Kereszténydemokrata Néppárt – mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és parlamenti frakcióvezetője Zalaegerszegen. A KDNP elnöke elmondta: a nemzeti érdekek feladása, a „brüsszeli bürokrácia” kiszolgálása zsákutcát jelent. Ugyanakkor nem jelent megoldást az „unió-ellenesség” sem, mert e szemléletmód eluralkodásával Magyarország számos lehetőségtől esne el, az Európai Parlamenti választáson a Fidesz és a KDNP legfőbb célja, hogy a nemzeti érdekeket képviselő, azokat hatékonyan megjelenítő emberek jussanak el Brüsszelbe.

A közműszolgáltatók, a bankok gátlástalansága, a munkanélküliség soha nem látott mértéke miatt az emberek ellehetetlenültek. Miután nem tudják fizetni a hiteltörlesztésüket, családok százezreit veszélyezteti az, hogy elvesztik a lakásukat és utcára – gyermekeik pedig állami gondozásba– kerülnek.

A Kereszténydemokrata Néppárt a nehéz helyzetbe került emberek védelmében a magáncsőd intézményének bevezetést javasolja, hogy a cégekhez hasonlóan a családok és a magánszemélyek is kérhessenek csődvédelmet. A KDNP szerint az állami szociális bank létrehozása lehetővé tenné a likviditási problémák áthidalását. A javaslat második eleme, hogy a bíróságok kapjanak felhatalmazást, hogy a családok összes ügyét egy bíró tárgyalja, és akár a közműszolgáltató, akár a bankok felé fizetési moratóriumot rendelhessen el. A családsegítő hálózat átalakításával a családoknak a pénzügyekben, életvitelben szakemberek tudnak majd segítséget nyújtani.

A három pillér – a szociális bank, a bíróság és a családsegítő szolgálat – képes lesz családok tízezreit megmenteni a csődtől. Közgazdasági szempontból sokkal olcsóbb a „még küzdő” családokat megtartani, mint a tíz- és százezrével lecsúszott embereket újra felemelni – hangsúlyozta Semjén Zsolt.

Az EP-választásról a KDNP elnöke elmondta: a nemzeti érdekek feladása, a „brüsszeli bürokrácia” kiszolgálása zsákutcát jelent. Ugyanakkor nem jelent megoldást az „unió-ellenesség” sem, mert e szemléletmód eluralkodásával Magyarország számoa lehetőségtől esne el, az Európai Parlamenti választáson a Fidesz és a KDNP legfőbb célja, hogy a nemzeti érdekeket képviselő emberek jussanak el Brüsszelbe. A Fidesz és KDNP javaslata, hogy részt kell venni az Európai Unió életében, ott kell lenni minden stratégiai helyen, részt kell venni a döntési mechanizmusban, mert csak ez biztosítja a magyarság nemzeti érdekeinek érdemi megjelenítését és érvényre juttatását.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!