A nyári szünet előtt az Országgyűlés elé kerülhet a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslat

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: a nyári szünet előtt a parlament elé kerülhet a heti pihenőnapról szóló törvényjavaslat. A kormánnyal jelenleg folyó tárgyalások alapján az látszik körvonalazódni, hogy egyelőre csak a kereskedelem területén lép életbe a jogszabály, a termelés és a szolgáltatás területén később módosulnak a rendelkezések.

Mint a lapnak nyilatkozó frakcióvezető szavaiból kiderül, hogy bármely kereskedelmi egység évi 12 alkalommal nyitva tarthatna vasárnap is. Ugyanakkor a családi vállalkozások, a 280 négyzetméternél kisebb boltoknál nem lenne korlátozás a hétvégén. Ezzel azt remélik a javaslat beterjesztői, hogy csökken a versenyhátrányuk a kereskedőláncokkal szemben.

Harrach Péter a lapban vitatja a munkahelyek megszüntetésének veszélyét, mert a frakció szerint eddig is „túlfoglalkoztatták” a dolgozókat.

Április végére, május elejére alakulhat ki a kormány végleges elképzelése a szabad vasárnapról – közölték a Szatmáry Kristófnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdasági államtitkárának titkárságán Magyar Nemzettel. A lap a szerdai számában azt írja, hogy még folynak a háttérszámítások és a tárgyalások.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!