A politikai nyilatkozat iránytű a jövőre nézve

Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt szerint az elfogadásra javasolt politikai nyilatkozat megjelöli azokat a kereteket, amelyek között zajlik majd az élet, megadja a meghozandó intézkedések okát és értelmét. A Magyar Nemzetben közölt interjúban a Fidesz elnöke az adórendszerről elmondta: azt a végletekig le kell egyszerűsíteni, és az adó mértékét úgy kell meghatározni, hogy mindenki úgy érezze, megéri adót fizetni.

Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt szerint az elfogadásra javasolt politikai nyilatkozat megjelöli azokat a kereteket, amelyek között zajlik majd az élet, megadja a meghozandó intézkedések okát és értelmét. Az emberek nemcsak a napi intézkedésekre, hanem azok távlati értelmére is kíváncsiak. A konkrét intézkedések egyébként a kormányalakulás után megszületnek, megkezdődik a hosszú menetelés, de első lépésként fontosnak tartom, hogy mindenki lássa, honnan és hová fogunk eljutni – fogalmazott.

A közbiztonságra térve azt mondta, felkészült és eligazított rendőröket kell küldeni azokra a helyekre, amelyek a bűnözés szempontjából a legfertőzöttebbek. Orbán Viktor úgy vélte, vannak ilyen erők a rendőrségek belül és a rendőrségen kívül is, átcsoportosításokkal, átszervezésekkel két hét alatt is látványos eredményeket lehet elérni. A tartós és megnyugtató megoldásokhoz jó néhány törvényt kell módosítani, amelyek ma értelmetlenül nehezítik a bűnüldöző szervek munkáját. Közölte még, nem lesznek a bűnözésről ideológiai viták, nem mentegetjük az elkövetőket származásukkal, nehéz vagy épp kiemelkedő anyagi helyzetükkel, hanem érvényt szerzünk a törvényeknek.
    
Az adórendszerről szólva Orbán Viktor úgy vélte, azt a végletekig le kell egyszerűsíteni, és az adó mértékét úgy kell meghatározni, hogy mindenki úgy érezze, megéri adót fizetni, feltéve, ha cserébe a kormány nem tekinti őket bűnözőnek. A Fidesz elnöke az új adóügyi közmegegyezést adóforradalomnak nevezte, és a programjuk legfontosabb részét alkotja.
    
Orbán Viktor a lapnak elmondta továbbá, fontosnak tartja, hogy minél hamarabb létrejöjjön egy magas szintű találkozó a kormány és az igazságszolgáltatás vezetői között. Úgy vélte, ezen a találkozón meg kell beszélni, hogy miért nem képes az igazságszolgáltatás arra, hogy az emberek által elvárt határidőn belül a fontos ügyeket ítélettel lezárja. Meg kell adni a lehetőséget az igazságszolgáltatás vezetőinek, hogy az okokat feltárják – fogalmazott a Fidesz elnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!