A remény küldetés! A remény erő!

2010. április 21-én győztünk! A kormány emberközpontú politikát folytat: véget vetett a megszorító politikának, megvédte az elmúlt nyolc év alatt végsőkig kivéreztetett magyar társadalmat. A reményhez hit kell, meggyőződés és sok-sok emberi munka. A remény a jó diadala!

Lanczendorfer Erzsébet nem titkolja: 1942. január 20-án született Romándon. 1966-ban a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát. A 2006. óta parlamenti képviselő. A KDNP „nagymamája." Három gyermeke és unokái köszöntik. Harcos amazon! Mondja is:

– Nyolc év súlyos pusztításai, megpróbáltatásai után vagyunk. Szent Bernát szerint „A nagy megpróbáltatások nagy kegyelmeket készítenek elő." Eljött a kegyelmi pillanat 2010. április 21-én. Győztünk. Nagyot. Ilyen győzelem még nem volt az elmúlt húsz évben. A Fidesz-KDNP többségű parlament élt a 2/3-os lehetőséggel és felelősséggel: még a kormány megalakulása előtt „lélekemelő" törvényeket alkotott meg. Megalkottuk a kettős állampolgárságról szóló törvényt, és törvényt hoztunk arról, hogy június negyedike, a trianoni békediktátum aláírásának napja ezentúl minden évben a Nemzeti Összetartozás Napja legyen. A kormány emberközpontú politikát folytat: véget vetett a megszorító politikának, megvédte az elmúlt nyolc év alatt végsőkig kivéreztetett magyar társadalmat.

– A legbotrányosabb tény az, hogy az elmúlt nyolc évben a kormánypártok a magyar államot részvénytársaságként kezelték. Adnak is munkát a magyar igazságszolgáltatásnak! Szégyen, hogy – mint egyik képviselőtársam fogalmazott – a szocialisták börtön-frakciója lassan nagyobb, mint a parlamenti frakciójuk. Botrány, hogy számukra csak magánérdek létezett, a közérdek fogalmát nem ismerték. A legnagyobb kritikátlanság és cinizmus pedig az, hogy most úgy viselkednek, mintha semmi közük nem lenne ahhoz a „csődtömeghez", amit átadtak a II. Orbán-kormánynak.

– Miként látom, ítélem meg az kormányzás első hónapjait? Nos, 2002. február 1-én a Németországi Gazdaságpolitikai Klub elnevezésű szervezet Berlinben a Szociális Piacgazdaságért díjat adományozta Orbán Viktornak. Az ünnepség kapcsán Wolfgang Clement, Észak-Rajna Vesztfália akkori miniszterelnöke és a baloldali SDP alelnöke méltatta a rendszerváltozás során és az azóta elért eredményeit, majd kijelentette: ő állította a váltókat a jövő felé. Én is így gondolom. Kétségtelen tény, hogy nagyon súlyos örökséget hagyott hátra a szocialista kormány. Mindemellett a kis-és középvállalkozások terheinek csökkentése, a gyermeket nevelő családok kiemelkedő támogatása, az arányos 16 százalékos személyi jövedelemadó bevezetése mind-mind arra utal, hogy a váltók a jövő felé mutatnak.

– Milyen következményekkel járhat a pénzügyi-, gazdasági válság, és mit várok a 2011-es esztendőtől? Jó kérdés. Várom a jövő évben a megkezdett kormányzati munka – változatlan elvek mentén történő – folytatását, változatlan határozottsággal az emberek javára! Igen, az emberek javára! A magam részéről a parlamenti munkám mellett szívesen folytatom szerte az országban az 1997-ben elkezdett KÉSZ kerekasztal-beszélgetés sorozatot, amelyek tisztázó fórumként alkalmasak arra, hogy az emberek megismerjék a – nem egyszer tudatosan félremagyarázott – kormányzati intézkedések igazi hátterét és lényegét. Ezek a találkozások arra is alkalmasak, hogy az emberek megértsék és belássák, hogy az erdő közepéből kijönni ugyanannyi idő, mint bemenni. Nyolc év pusztítását nem lehet egy év alatt eltüntetni, de az eddigi intézkedések emberközpontúsága nagy reményre jogosít fel minden magyar embert. A reményre pedig minden embernek szüksége van, mert „a  remény küldetés. A remény erő. A reményhez hit kell és meggyőződés és sok-sok emberi munka. A remény a jó diadala"!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!