A többség nem vevő az MSZP nemzetmegosztó kampányára

A Nézőpont Intézet felmérése szerint az összes megkérdezett 72 százaléka elégedett az országgyűlési választás első fordulójának eredményével, 57 százalékuk pedig úgy véli: az ország szempontjából „inkább jó lenne”, ha a Fidesz kétharmados többséget szerezne. Az intézet legfrissebb – a Heti Válasz számára készült – választáskutatásából, kiderül: 27 százalék „inkább rossznak” tartaná, ha a Fidesz alkotmányozó többségre tenne szert, 16 százalék pedig nem tudja megítélni vagy nem válaszolt.
  

Ezzel rekordot ért el a Fidesz kétharmados többségének támogatottsága, így a szocialisták Orbán Viktor „túlhatalmát” megakadályozni szándékozó kampánya nem sok sikerrel kecsegtet – áll a Nézőpont elemzésében.
    
A felmérés szerint a Fidesz-szavazók 95 százaléka elégedett az április 11-i eredményekkel, amíg a szocialista szimpatizánsok háromnegyede elégedetlen. A jobbikosok 53 százaléka nyilatkozott úgy, hogy örül az eredménynek, 43 százalékuk viszont csalódott. Érdekesség, hogy az LMP táborának mindössze 39 százaléka mondta magát elégedettnek, 47 százalék viszont elégedetlen a voksolás eredményével.

Mivel a választóknak feltett kérdés nem kizárólag kedvelt pártjuk szereplésének megítélésére vonatkozott, hanem az első forduló értékelésére, így valószínűsíthető, hogy a Jobbik szimpatizánsainak körében a túl magas elvárások vezettek csalódottsághoz, az LMP-szavazók közel fele viszont az összeredmény, elsősorban a Jobbik viszonylag jó szereplése miatt lehet elégedetlen - olvasható az elemzésben.
    
A Nézőpont Intézet kutatása rámutat, hogy az első fordulóban szavazó megkérdezettek negyede bevallása szerint csak jobb híján választotta azt a pártot, amelyre voksolt. Ez az arány az LMP táborában a legmagasabb, 55 százalékos. Az MSZP szimpatizánsainak 29, a Jobbik támogatóinak 21, a Fidesz szavazóinak 15 százaléka voksolt „jobb híján”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!