A választáson való részvételre buzdítanak a történelmi keresztény egyházak

A parlamenti választáson való részvételre buzdítanak a történelmi keresztény egyházak a csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményükben; mint írták, négyévente nem csak lehetősége, de kötelessége is az embereknek, hogy döntésükkel tudatosan befolyásolják az ország életét.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös nyilatkozata szerint „a jelenlegi aggasztó társadalmi és gazdasági helyzetben különösen is fontosnak tartjuk, hogy körültekintően a jelöltek célkitűzéseit megismerve döntsünk”.

Ennek megfelelően azt javasolják, hogy a különböző pártok és jelöltjeik programjában az emberek azokat az elemeket keressék, amelyek „a társadalom alapvető összetartó erőinek – a  családnak, a helyi közösségeknek és egész nemzetünknek – életét és fejlődését segítik".

A közlemény annak a meggyőződésének ad hangot, hogy „jelen elesettségünkön csak felelős, értékek alapján gondolkodó és cselekvő áldozatvállalással tudunk segíteni”. A választópolgárokat arra kérik, hogy olyan jelöltet, jelölteket támogassanak, akik „személyiségükben és elkötelezettségükben is annak reménységét hordozzák, hogy Magyarországon erősödhet a jogállamiság, csökkenhet a korrupció, növekedhet az egymás iránti bizalom”.

A három egyház reményét fejezte ki, hogy a választás menete és végeredménye a társadalom „épülését és erősödését szolgálja” majd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!