A Vasárnapi Újság vendége lesz Semjén Zsolt

– Azért ellenzem Törökország uniós felvételét, mert az a keresztény civilizációra épülő európai identitás leírásával volna azonos, márpedig, ha ez az identitás elveszik, akkor az Európai Unió pusztán egy gazdasági seft, és akkor a történelem első zökkenőjével szétesik - közölte Semjén Zsolt heti interjújában. A közmédia-kuratóriumok kiegészítése kapcsán ismét vita tárgya lett az SZDSZ státusza. A párt elnöke úgy véli: nyilvánvaló, hogy az SZDSZ kormánypárt. A héten a Vasárnapi Újság című rádióműsor vendége lesz Semjén Zsolt.

– Azért ellenzem Törökország uniós felvételét, mert az a keresztény civilizációra épülő európai identitás leírásával volna azonos, márpedig, ha ez az identitás elveszik, akkor az Európai Unió pusztán egy gazdasági seft, és akkor a történelem első zökkenőjével szétesik - közölte Semjén Zsolt heti interjújában. A másik ok, ami miatt ellenzem, hogy az Európai Unió már a Magyarországgal csatlakozott kilenc másik ország, illetve Románia és Bulgária tekintetében sem tette meg azt, amit például Görögországgal, és Portugáliával megtett az országok szintre hozása tekintetében. A mi javaslatunk Törökország számára egy különleges, speciális partnerség, ami rengeteg szállal az Európai Unióhoz köti, de semmilyen szempontból sem jelent tagságot - szögezte le a pártelnök.

Arról, hogy Páva Zsolt pécsi győzelme után milyen eredményre számít az EP választáson, azt mondta: hasonlóan jó eredményre, mint amit Pécsett értünk el. Ha Szili Katalint így verték meg a szocialista párt fellegvárában, akkor joggal remélhetjük, hogy Szilinél kevésbé népszerűbb szocialista politikusokat nem szocialista fellegvárakban még inkább sikerül magunk mögé utasítanunk. Ezzel a vereséggel Szili Katalin is kiírta magát a szocialista politika első vonalából - tette hozzá Semjén Zsolt.

A közmédia-kuratóriumok kiegészítése kapcsán ismét vita tárgya lett az SZDSZ státusza. A párt elnöke úgy véli: nyilvánvaló, hogy az SZDSZ kormánypárt, minden szavazata, minden mozgása, a klientúrájának a zsíros bödönhöz ültetése mind-mind erre utal. Az, hogy színházszerűen, időnként bemutat egy-egy ellenzékinek tűnő színművet, ez puszta szemfényvesztés.

A héten a Vasárnapi Újság című rádióműsor vendége lesz Semjén Zsolt. Itt többek között a Kereszténydemokrata Néppárt családok csődvédelméről szóló javaslatáról lesz szó, hogy a kormány június 15-ig készítse el és nyújtsa be az Országgyűlésnek az indítványt. A legfrissebb hírek szerint tegnap a költségvetési bizottság nem támogatta a KDNP javaslatát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!