Adventi gyertyagyújtás Sződligeten

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője gyújtotta meg a sződligeti katolikus templom előtt álló adventi koszorún a második gyertyát. Az ünnepséggel egybekötött gyertyagyújtást a Sződligetiek Baráti Köre szervezte. A politikus előzőleg megtekintette a katolikus plébánián kiállított Mézeskalácsfalu kiállítást, és jótékonysági vásárt, amelyre nem csak helyi mesterek, hanem erdélyi testvértelepülések is elküldték adventi alkotásaikat.

Harrach Péte, a KDNP alelnöke a sződligeti katolikus templom előtt tartott rendezvényen elmondta, advent az egyén készülődése, várakozása, de egyben a közösségé is, hiszen az ünnepet családban, egyházi közösségekben, és a nemzet egészében is megéljük. Amikor magunkba tekintünk, és rendezzük gondolatainkat, igyekszünk rendet tenni a minket körülvevő világban is. Erre a rendre a keresztényi, vagy nevezzük egyszerűen normális, értékrend megtartására ma nagy szükség van, nem csak Magyarországon, de egész Európában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!