Állami kitüntetések és tornacsarnok átadása Esztergomban

Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára állami kitüntetéseket adott át Esztergomban. Az államtitkár a rendezvényen a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerte el a Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulatának tagjait, Zalán Katalint, M. Luciana nővért és Veszely Zsuzsannát.

M. Cariras nővért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki. Chalupa Zoltán az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola elindításában tett kitartó munkájáért Magyar Arany Érdemkeresztet kapott.

Az eseményen adták át ünnepélyesen az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola új tornacsarnokát, amelyet Dr. Erdő Péter bíboros áldott meg.

Az építkezés 2012 szeptemberében kezdődött a helyszínen zajló régészeti feltárások lezárása után. Az új épület beruházási költsége több mint 600 millió forint volt, amelyet a Szatmári Irgalmas Nővérek Társulata és az iskola önerőből biztosított. A tornacsarnok korszerű, az európai szabványoknak megfelel, egyedisége abban rejlik, hogy a tetején egy zöld terasz található, amely azt a területet pótolja, amit a beruházás során az udvarrészből elvettek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!