Április 11-én egy korszak ért véget

Nincs értelme többé arról beszélni, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye jobb- vagy baloldali, ennek vége; Borsod élni akar – fejtette ki álláspontját Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miniszterelnök-jelölt, a Borsod megyei Ózd belvárosában tartott beszédében. A politikus úgy fogalmazott: a Borsodban élők nem akartak a múltra szavazni, hanem a jövőre voksoltak. Hozzátette, ezért történt az, hogy ebben a térségben a Fidesz jelöltjei az első megmérettetés után, a második fordulóban is az első helyről várják a folytatást.

Kitért arra, hogy igen hosszú idő után sikerült ellátogatnia Ózdra, mint mondta, épp időszerű volt, és az első forduló nagyszerű eredménye adott okot minderre. Emlékeztetett arra, hogy legutóbb valamikor 1998-ban járt a borsodi városban. Kijelentette, hogy bár azt sejtették, hogy országosan egy „ilyen diadal kapujában” állnak majd, de arra nem gondoltak, hogy Borsod megyében is, szinte minden egyes választókerületben a Fidesz–KDNP jelöltje áll majd az első helyen. Ez az eredmény világosan mutatja, hogy „egy korszak véget ért”.

Arról is beszélt, hogy a második forduló sokkal többről szól, mint a győzelemről: nemzeti egységről, és Ózd városa nem maradhat ki ebből az összefogásból. Megerősítette, hogy ezért kell a térség Fidesz–KDNP-s jelöltjére, Riz Gáborra voksolni április 25-én. Hozzáfűzte: nem lehet úgy sikeresen elkezdeni a jövőt, hogy ne zárnák le a múltat, tehát emiatt van szükség az elszámoltatásra. A rendezvényen részt vevők lelkesen tapsolták a politikust, helyeslően kiabáltak, és azt skandálták: „Éljen Viktor”, „Hajrá, Fidesz”. A pártelnök azt mondta, a polgári nemzeti keresztény közösséghez tartozóknak mindig meg kellett dolgozniuk mindenért, időnként többet is kellett tenniük, így van ez a második forduló idején is. Köszönetet mondott a választóknak az elmúlt nyolc évben adott támogatásért, amelyet jelzésként kapott, hogy érdemes bízni.

Orbán Viktort borsodi kampánykörútjának utolsó állomásán – az előző helyszínekhez hasonlóan – több százan fogadták. A rendezvényen jelen volt Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti képviselője, illetve közben megérkezett Kósa Lajos, a párt alelnöke is, aki épp Salgótarjánból tartott Edelény felé. A Fidesz-vezetőktől a parkolóban álló emberek és szimpatizánsok autogramokat kértek, sőt Orbán Viktort egy pogácsákkal teli ajándékkosárral is meglepték. Jó néhány résztvevővel kezet fogott és elbeszélgetett a pártelnök.

Az elmúlt napokban Orbán Viktor sorra járta azokat a választókerületeket, amelyekben a Fidesz számára a leginkább kiélezett a verseny. Vidéki kampánykörútja zárásaként Borsod megyében csütörtökön elsőként Miskolcra látogatott, majd Sajószentpéteren mondott rövid beszédet, azután Edelényben folytatta útját. Ezután Kazincbarcika következett, Orbán Viktor végül Ózdon zárta kampánykörútját.

+

Orbán Viktor szerint az élet nem tette könnyűvé a Borsod megyei Edelény és térsége szavazóinak döntését; a Fidesz elnöke a település görög katolikus temploma előtt arra kérte a választókat, hogy a második fordulós szavazáskor őrizzék meg a tisztánlátásukat. Orbán Viktor, akit több százan vártak a városban, egy rögtönzött pódiumon, egy széken állva köszöntötte a helyieket. Azt mondta: ennél átkozottabb, bonyolult helyzetet, mint ami itt kialakult, hát a legjobb drámaírók sem tudtak volna papírra vetni. Hozzátette: minél bonyolultabb egy helyzet, annál egyszerűbben kell szemlélni és annál könnyebben lehet jó döntést hozni. Úgy fogalmazott, azt kell eldönteni, hogy mit akarnak az emberek a jövőtől, mert a választás a jövőről szól. Mindez attól független, hogy ki mit gondol és ki mit gondolt a közösen végigharcolt elmúlt nyolc évről - értékelte a politikus, aki hallgatóságának azt mondta, annak kell bizalmat adni, aki azon az úton halad amelyiken mi akarunk menni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!