Átvették megbízólevelüket az új EP-képviselők

Átvették csütörtökön megbízólevelüket a pártjuk országos listáján európai parlamenti (EP-) mandátumot szerzett képviselők. A megbízóleveleket Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke és Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke adta át a 22 képviselőnek az Országház Delegációs termében.

A megbízólevelek átadása előtt Harrach Péter alelnök köszöntőjében azt mondta: nagy feladat vár a képviselőkre, hiszen egy egészségesebb Európáért és egy erősebb Magyarországért kell dolgozniuk. Az alelnök azt kérte a képviselőktől, hogy a pártpolitikai elképzeléseken túllépve ezt a kettős ügyet szolgálják Európa és Magyarország javára. Ehhez a politikus sok erőt és energiát kívánt.

Szigeti Péter, az OVB elnöke elmondta: az EP magyar tagjainak választása törvényes rendben, kifogástalanul történt meg, majd maga és a bizottság nevében eredményes és jó munkát kívánt a képviselőknek

A június 7-i európai parlamenti választások eredménye alapján a Fidesz-KDNP listájáról 14-en, az MSZP listájáról 4-en, a Jobbik listájáról 3-an jutottak be az EP-be, míg az MDF listájáról egy képviselő. Az OVB elnökétől vette át mandátumát Balczó Zoltán (Jobbik), Bokros Lajos (MDF), Deutsch Tamás (Fidesz-KDNP), Gál Kinga (Fidesz-KDNP), Göncz Kinga (MSZP), Gulyásné Gurmai Zita (MSZP), Győri Enikő (Fidesz-KDNP), Hankiss Ágnes (Fidesz-KDNP), Herczog Edit (MSZP), Járóka Livia (Fidesz-KDNP), Kósa Ádám (Fidesz-KDNP), Morvai Krisztina (Jobbik), Őry Csaba (Fidesz-KDNP), Schmitt Pál (Fidesz-KDNP), Schöpflin György (Fidesz-KDNP), Szegedi Csanád (Jobbik) és Tabajdi Csaba (MSZP). Az ünnepségre nem jött el, ezért megbízólevelét később veszi át Áder János, Glattfelder Béla, Gyürk András, Surján László és Szájer József, valamennyien a Fidesz-KDNP listájáról kerültek az EP-be.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!