Az adatvédelmi biztoshoz fordul az IKSZ

Az adatvédelmi biztos vizsgálatát kéri az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a felvételizők mobilszámának használata miatt, mert úgy értesültek, hogy az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) kereskedelmi reklám céljára is használta a jelentkezők adatait – olvasható a szövetség közleményében.

Az IKSZ a felvételizőktől úgy értesült, hogy az OFIK kereskedelmi reklám céljára is használta a jelentkezők adatait, ami a magyar felsőoktatás piacosításának újabb állomásaként értékelhető. Azok a felvételizők, akik kérték, hogy SMS-ben értesítsék őket a felvételi eredményről, nem sokkal később egy újabb üzenetet is kaptak. Ennek tartalma a közvetkező volt: Gratulálunk! Megcsináltad! Hozd ki a maximumot a diákéveidből! Legyél, aki lenni akarsz! www.diakhitel.hu.
    
Az IKSZ aggályosnak tartja, hogy egy közintézmény, kihasználva a fiatalok életének egyik kiemelkedő pillanatát, a sikeres felvétel hírét, közreműködik abban, hogy a gazdasági válság idején a fiatalokat hitel felvételére buzdítsák.
 
A szövetség szerint kétes, hogy a felvételizők valóban hozzájárulásukat adták ahhoz, hogy a felvételi eljárás során megadott mobilszámaikra az OFIK kereskedelmi reklámot is küldjön, ezáltal a felvételi eljárástól eltérő célra használja fel személyes adataikat.
   
Az üggyel kapcsolatban a házszabály szerint írásbeli kérdést nyújt be az IKSZ Hiller István oktatási és kulturális miniszternek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!