Az autonómia az egyetlen garancia

Ha az anyaország gyenge, a Kárpát-medencei magyarság is gyenge marad, az ott élő összes magyarnak az az érdeke, hogy az elmúlt hét esztendőben meggyengült Magyarország ismét nagy és erős, nemzetközileg megbecsült és elismert ország legyen - mondta szerdán Sepsiszentgyörgyön Orbán Viktor. Az autonómia az egyetlen garancia arra, hogy a magyarok saját ügyeiket maguk intézhessék - szögezte le.

Ha az anyaország gyenge, a Kárpát-medencei magyarság is gyenge marad, az ott élő összes magyarnak az az érdeke, hogy az elmúlt hét esztendőben meggyengült Magyarország ismét nagy és erős, nemzetközileg megbecsült és elismert ország legyen - mondta szerdán Sepsiszentgyörgyön Orbán Viktor. A Fidesz elnöke Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön vett részt Tőkés Lászlónak, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökének európai parlamenti választási kampányrendezvényén.

A politikus szerint aki a mostani gazdasági nehézségeket a válság előtti világ visszaállítása révén próbálja megoldani, az nem érti az idők szavát. Hozzátette: a világ meg fog változni körülöttünk, az államok nemzeti karaktere meg fog erősödni, akárcsak a gazdasági élet feletti nemzeti felügyelet, az a nagy kérdés, hogy a Kárpát-medencei magyarság megérti-e ezt. Július 7-én, három nappal a trianoni országvesztés 89. évfordulója után egyszerre fognak szavazni a Székelyföldön, a Felvidéken és az anyaországban élő magyarok arról, kiket küldjenek az Európai Unióba. Közös érdekük, hogy minél több magyar ember legyen Brüsszelben, ahol a magyar ügyet kell majd képviselni, ez pedig nem választható el az autonómiától - szögezte le a Fidesz elnöke.

Felhívta a figyelmet a Kárpát-medencében tapasztalható aggasztó jelekre, a Felvidékről érkező hírekre, a délvidéki nehézségekre, a magyar nyelvű oktatás ellehetetlenülésére Kárpátalján. Utalt arra is, hogy a székelyföldi közigazgatásból most etnikai alapon kiszorítják a magyar származású köztisztviselőket. Az autonómia az egyetlen garancia arra, hogy a magyarok saját ügyeiket maguk intézhessék - mondta.

Az elmúlt évek politikájának a vesztesei nemcsak a magyarországi, hanem a határon túli magyarok is. A hivatalos magyar politika ugyanis hátat fordított a határon túliaknak - mondta. Ennek tükrében nagyra értékelte, hogy a romániai magyar közösségen belül megteremtődött az összefogás.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!