Az egész országot belegyömöszölnék egy nokiás dobozba

Ideje, hogy Magyarország a saját lábára álljon, saját útját járja, saját tengelye körül forogjon – jelentette ki Orbán Viktor, március 15-i ünnepi beszédében. A Fidesz elnöke szerint a magyar nép a kapuk előtt áll, azt üzeni a helytartótanácsnak, hogy ideje csomagolni, már csak 27 nap van a választásokig. Mint mondta: ha rajtuk múlna, legszívesebben az egész országot belegyömöszölnék egy nokiás dobozba és vinnék valamelyik ciprusi offshore cégbe.

Emlékeztetett: annak idején a magyar nép, amely a labancok majmolása helyett a saját pályáját követte, nem kereste a kifogásokat, nem félt a munkától, hanem azonnal cselekedett. 1848-ban olyan nagy dolog volt magyarnak lenni, hogy más nemzetek polgárai is részesei akartak lenni a magyar nemzet sikereinek – közölte Orbán Viktor.

Mint mondta, a nagy célok nem íróasztalnál vagy politikai boszorkánykonyhákban készülnek, hanem közös akaratból, amelyekért mindenki kész küzdeni, amelyekre mindenki büszke. Ma még magyarok milliói sem érzik úgy, hogy magyarnak lenni jó, hozzátette, nem az emberekkel van a baj, hiszen küzdöttek, dolgoztak, helyt álltak. A gond szerinte az ország vezetésével van, a vezetők meg sem próbáltak nagy, közös célokat kitűzni. Orbán úgy látja, a fiataloktól elvették az otthonteremtést, a vállalkozóktól a Széchenyi-tervet, és megindult a lakosság kiáramlása Magyarországról.

Orbán Viktor beszédében elmondta: az emberek ma sem akarnak lemondani arról, hogy magyarok, újra azt akarják, hogy büszkeséggel lehessen kimondani itthon és külföldön is: magyar vagyok. 1848-ban a magyar szabadság eszménye felülemelkedett, ma is ezt kell tenni: lezárni egy korszakot ás új irányt nyitni.

Mint fogalmazott: nagy szégyen az, amit az elmúlt nyolc év kormányzása hozott Magyarország fejére, azonban 27 nappal a választások előtt megkaptuk a lehetőséget, már csak fel kell tennünk a pontot az i-re, kiemelve: a mi forradalmunk az április 11-i választás. Április 11-én nemcsak kormányt, sokkal többet fogunk választani – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, rámutatva: valójában jövőt választhatunk magunknak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy április 11-én véghezvihetjük a saját forradalmunkat, melynek során a kormányzás visszaadja az emberek önbecsülését. Egy nagyarányú, elsöprő választási győzelem egyesíti a nemzetet és egy forradalomnál is több biztonságos változás, ami nem szed emberáldozatot. Van, amikor az igazságért csak meghalni lehet, majd hozzátette Orbán: mi nem meghalni, élni akarunk az igazságért.

Nagyon nagy faba vágjuk a fejszénket, ezért kell, hogy minél többen legyünk, április 11-én, minden egyes szavazatra, az egyénire és a listára is szükség lesz, mert a szükséges többség egy szavazaton is múlhat – mondta a Fidesz elnöke.

A szocialisták azt tanították meg, hogy a vállalkozók nem gyarapítják az országot, csak saját hasznukat nézik, hogy a tanárok nem érdemelnek béremelést, mert csak tíz hónapot dolgoznak, az orvosok korruptak – mondta Navracsics Tibor. Április 11. és 25. nem a végcél, azért kell győzni, hogy megteremtsék a magyar nemzet legitimációját. A végcél az, hogy erős szabad független ország legyünk, ahol mindenki megtalálja a számítását és gyarapodni tud, legyen szó akár magyarról, akár cigányról, együvé tartozunk, közös a hazánk.

Április 11-e volt az a nap, amikor kivívták a szabadságot és a polgári demokráciát, „április 11-e tehát a mi napunk” – fogalmazott Kósa Lajos a Fidesz ünnepi rendezvényén. Hozzátette: a hazugnak akkor sem szabad hinni, ha igazat beszél. Mint mondta: Kossuthnak könnyebb volt, mert Dembinszkyje volt, és nem Demszkyje.

Tízezres nagyságrendű tömeg lepte el a Tabán lábánál a Fidesz március 15-i ünnepségének helyszínét, sem kordonok, sem biztonsági őrök nem akadályozták a szabad mozgást.  Sokan városuk, településük nevét tartalmazó táblákal hoztak, így látható volt „Kiskunfélegyháza”, „Keszthely”, „Nyírlugos” és „Erdőkertes” feliratú tábla is.

+

A változás szelét hozza az idei március, egy új korszak kezdetét – jelentette ki Szita Károly, Kaposvár polgármestere a város ünnepi megemlékezésén. Mint mondta: hiába múlt el másfél száz év a forradalom óta, a gondolat, a szellem örök: a szabadságé, s a valódi szabadság rendet szül, s azt jelenti, Magyarország mindannyiunké, nem egy szűk elitrétegé, mely ki akarja sajátítani magának.

„Húsz éve a magyar nép a szabadságot választotta, ezt kell újjáépítenünk” – mondta a város főterén összegyűlt népes hallgatósága előtt Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke. Hozzátette: most minden emberre szükség van, függetlenül attól, hogy korábban kire szavazott, kit támogatott. Mint mondta: vannak történelmi pillanatok, amikor egyszerű kérdésekre egyszerű válaszokat kell adni, hozzátéve: nincs más választás, vagy a szabadság, vagy az önkény.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a király április 11-én írta alá a törvényeket, ekkor győzött  az forradalom és az alkotmányos rend. Azóta április 11-e a magyar forradalom és szabadságharc békés győzelmének napja, Debrecenben a város napja, s április 11-e a mi életünkben is döntő fontosságú lesz.

Magyarország haladásának az a feltétele, hogy az országban végre rend legyen – jelentette ki Lázár János, fideszes hódmezővásárhelyi polgármester. Mi magyarok milliók szenvedésével fizettünk a XX. század történelmi leckéjéért, fizettünk a bolsik miatt, és fizettünk a nyilasok miatt. A szélsőség a mai időkben akár jöjjön jobbról nem kiút, hanem maga a zsákutca.

A magyarság nem vereségre született, és 1848. március 15. óta tudja, hogyan kell győzni – mondta a Győr központjában több ezer ember részvételével tartott ünnepségen Borkai Zsolt (Fidesz), a város polgármestere. Győr eddig elért eredményeiről és az összefogás szükségességéről beszélve a politikus kijelentette: Itt a tavasz, új évet írunk. Új szelek fújnak, ha mi is akarjuk. Merjünk együtt nagyot álmodni, higgyük el, hogy ennél többre vagyunk hivatottak! A történelmi zászlókkal körülvett színpadon állva azt mondta, a magyarok kitartása még Ferenc Józsefben is tudatosította, hogy nélkülünk és ellenünk nem reformálhatja meg, és a nemzet akarata ellenére nem kormányozhatja az országot.   
   

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!