Az emberek a kormányzati intézkedésekkel szemben is védelemre szorulnak (+video)

„Fogjunk össze a sehova sem vezető megszorítások és bérbefagyasztás ellen! Fogjunk össze az adócsökkentésért!” – szólította fel a Nemzeti csúcs résztvevőit Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a találkozón elmondott beszédében. A pártelnök szavai szerint Gyurcsány Ferenc politikája. és az ahhoz társuló megtévesztésre épülő alkalmatlan gazdaságpolitika nélkül hazánk ma nem lenne ilyen védtelen, s a pénzügyi válság sem érintené ennyire mélyen Magyarországot.

„Mi, akik a keresztény-konzervatív oldalon politizálunk az elmúlt napokban világossá tettük, hogy részt veszünk a Nemzeti csúcsnak nevezett eseményen még akkor is, ha tudjuk, hogy eggyel több tanácskozás önmagában nem fog segíteni bajainkon. De itt vagyunk, mert minden alkalmat ki kell használni arra, hogy összefogjunk. Összefogjunk az ország érdekében, a kormány gigantikus megszorító csomagja ellen” – szögezte le felszólalásában Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

„Mindenki tudja, hogy Magyarországnak cselekvőképes kormányra van szüksége, határozott és gyors döntésekre. Az elmúlt hetek bizonyították, hogy a kisebbségi kormány e döntések meghozatalára nem képes. Sőt, gigantikus megszorító csomagjával újabb fenyegetést jelent a családoknak, a nyugdíjasoknak, és a munkavállalóknak” – fűzte hozzá a politikus.

Mint mondta: összességében ez a rendezvény egy kommunikációs manőver, hiszen a tehetetlen kormányok azért szoktak összehívni ilyen tanácskozásokat, hogy leplezzék hiányosságaikat, áthárítsák, szétkenjék a felelősséget. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne volna határozott véleményünk a pénzügyi válságról, annak okairól, és okozóiról.

A kereszténydemokrata politikus a válság morális vonatkozásairól szólva kifejtette: „ha valamiképpen ki akarunk kecmeregni ebből a bajból, a válság erkölcsi okait nem hagyhatjuk figyelmen kívül, sőt, meggyőződésem szerint elsősorban ezen megfontolások mentén képzelhető el a kilábalás. Ahhoz, hogy a magyar helyzetet megértsük, ahhoz nyilvánvalóan látnunk kell a világban uralkodó helyzetet. Az, ami ma történt, ezekben a napokban történt a neoliberális gazdaságpolitikának és politikai filozófiának a válsága, mértéktartó megfogalmazással is azt mondhatjuk, történelmi csődjének legalábbis előjele. Tanulságos, hogy azok, akik éveken, évtizedeken keresztül ennek az ideológiának a nevében az állam rombolásával voltak elfoglalva, most azt várják, hogy az államok mentsék meg a helyzetet. Ez az, amit kereszténydemokratákként mindig is mondtunk, s erre évek, évtizedek óta figyelmeztettük a világot.”

„Egy pénzügyi-, gazdasági válság soha nem csak úgy magától alakul ki, nem valamiféle természeti csapás, kapzsiság és mértéktelenség húzódik meg a mélyén” – jelentette ki Semjén Zsolt. Hozzáfűzte: „sokan el tudják magyarázni itthon és a nagyvilágban, hogy milyen gazdasági-, pénzpiaci-, és kormányzati összetevők okozták azt a hibasorozatot, amely a megrendülés szélére sodorta a világ pénzügyi rendszerét. Alig lehet azonban hallani arról a tényről, hogy ezt a válságot valójában emberek okozták. Nem kevesen vannak azok az emberek, akik loptak, csaltak, hazudtak, majd amikor mindez kiderült, vagy legalábbis feltűnt, akkor meghamisították és manipulálták az adatokat, eltitkolták az igazságot. És most ezt a válságot az adófizetőkkel akarják megfizettetni.”

Hogyan történhetett meg, hogy ideáig jutottunk? Hogyan lehet megakadályozni azt, hogy mindez ne ismétlődhessen meg újra? – tette fel a kérdést a KDNP elnöke.
„Azt a helyzetet, hogy a nemzetközi pénzügyi rendszer egy jelentős része mohóságra, és hazugságra épül. Magyarországon súlyosbította a helyzetet, hogy idehaza is hasonló problémákkal találtuk magunkat szemben” – fűzte hozzá.

Semjén Zsolt, arra hívta fel a jelenlévők figyelmét:„ha nincs Gyurcsány Ferenc politikája és vele együtt a megtévesztésre épülő alkalmatlan gazdaságpolitika, akkor ma már euróval fizethetnénk Magyarországon. 2002-ben mindenki, még a szocialisták is, az itt jelenlévő Medgyessy Péter volt miniszterelnök úrral az élen, egyetértett abban, hogy a gazdaság jó állapotban van, 2006-ra, legkésőbb 2007-re be lehet vezetni az eurót.”

A KDNP elnöke kijelentette:„ha ez megtörtént volna, hazánk nem lenne ennyire védtelen, s a pénzügyi válság sem érintené ennyire mélyen Magyarországot.”  

„A kormányzati alkalmatlanság miatt a szociális válság egyre mélyül. Mindannyian tisztában vagyunk a családok, a nyugdíjasok egyre nehezebb terheivel, a súlyos demográfiai helyzettel, a drámaian növekvő munkanélküliséggel, az állami szolgáltatások aggasztó mértékű leépülésével – hangsúlyozta a politikus.

Hogyan lehet ezek után újabb áldozatvállalást kérni a családoktól, a vállalkozásoktól, és újabb megszorító csomagot varrni az emberek nyakába? – kérdezte a KDNP elnöke.

Mint mondta: „arról van szó, hogy a Magyar Szocialista Párt 12 pontos javaslata a jól csengő név ellenére, valójában egy gigantikus megszorító csomag. Megint az emberekkel akarják megfizettetni a válság árát. Nagyon sajnáljuk, hogy a kormánynak mindenről csak és kizárólag az jut eszébe, hogyan lehet az emberektől a pénzt elvenni. Az adócsökkentés elhalasztása és a bérbefagyasztás tovább növeli az emberek és a vállalkozások terheit, és ezáltal tovább csökkenti a növekedés esélyeit.”

„De miért akar egyáltalán a kormány elvenni pénzt az emberektől? Miért akarnak végletekig legyöngíteni mindenkit, az amúgy is embert próbáló válság idején? – folytatta a válaszra váró kérdések sorát Semjén Zsolt.

A KDNP elnöke reményét fejezte ki, hogy a kormány nem nyújtja be az újabb költségvetési javaslatát az Országgyűlésbe mivel – mint mondta – az új verzió még ijesztőbb a visszavont változatnál, amelyben „semmi sem volt igaz”. 

Az új változatról szólva Semjén Zsolt kijelentette: „ez egy újabb brutális megszorító csomag. A kormány ugyanis el akarja venni azt a pénzt a családoktól és nyugdíjasoktól, ami törvény szerint jár nekik. Az év elején nem fogják kifizetni nekik a nyugdíjkorrekciót és a megemelt családi pótlékot.”

„Na, ez az, amit nem engedhetünk! Ez az, ami ellen össze kell fognunk! Nem fogjuk hagyni, hogy a kormány a bérből és fizetésből élőkkel, a családokkal és az idős emberekkel fizettesse meg a saját tehetetlenségének és alkalmasságának az árát! Nincsen olyan ország, amely ilyenkor csak megszorításokban gondolkodna. A válság, már így is éppen eléggé megszorította az embereket. Az újabb megszorítások tragikus következményekkel járnának.  Márpedig nekünk meg kell védenünk az embereket, a munkahelyeiket, lakásaikat, betéteiket,  úgy tűnik, nemcsak a válságtól, hanem a kisebbségi kormánytól is!” – mondta a pártelnök.

„Fogjunk tehát össze!  Fogjunk össze Magyarországért, a magyar emberekért! Fogjunk össze a sehova sem vezető megszorítások és bérbefagyasztás ellen! Fogjunk össze az adócsökkentésért!” – zárta beszédét Semjén Zsolt.

 

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!