Az erős nemzetpolitikának lehetnek sikerei

Erős magyar nemzetpolitikának lehetnek csak sikerei – jelentette ki Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára. az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség országos küldöttgyűlésén. A meghunyászkodó, mindig visszakozó nemzetpolitika mindig csak kudarcos lehet – mondta a kereszténydemokrata politikus. Kitért arra is, hogy a KDNP számára a legfontosabb terület a családpolitika. Az IKSZ ezért várhatóan azt javasolja a Kereszténydemokrata Néppártnak, hogy nevét új jelmondattal egészítse ki: KDNP – a családok pártjára.

Több száz fiatal előtt a kereszténydemokrata államtitkár kiemelte: szemléletváltás következett be a nemzetpolitika területén, az „erős Magyarország eszméjének átültetése” meghozta az eredményét. Emlékeztetett arra, hogy például a határozott és karakteres magyar álláspont képviseletének köszönhetően Szerbia várhatóan módosítani fogja a vajdasági magyar közösséget hátrányosan érintő kárpótlási törvényt.       

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a KDNP számára a legfontosabb terület a családpolitika. Az IKSZ ezért várhatóan azt javasolja a Kereszténydemokrata Néppártnak, hogy nevét új jelmondattal egészítse ki: KDNP – a családok pártjára.  

A közigazgatási tárca államtitkára rámutatott, hogy minőségi változás következett be az elmúlt másfél év alatt a kormány családpolitikájában, az adótörvények szemléletében. Eddig aki gyermeket vállalt, sok esetben szegénységet is vállalta. A mostani adórendszer elismeri, hogy a családnak vannak meghatározott bevételei, amelyeket a gyermekek nevelésére kell fordítani. Ez fontosabb, mint az állam adóztatási hatalma – hangsúlyozta a politikus.

Rétvári Bence kiemelte: a fiatalok felelősségét a mostani kormányzati ciklusban. Kitért arra a kormányzati filozófiaváltásra is, ami a kereszténydemokraták számára különösen fontos, az erős középosztály megalapozására. A demokrácia alapja az erős középosztály, ha erős a középosztály, hosszú távon stabilizálni lehet a demokráciát Magyarországon.

Kereszténydemokrataként, a közéletért felelős emberként ugyanakkor vállalni kell, hogy bizonyos esetekben nemcsak számtani, geopolitikai, hanem erkölcsi alapon álljanak ki bizonyos kérdések mellett. Ezt más nem fogja megtenni, a kereszténydemokraták számára a morális alapú politizálás kiemelt feladat – mondta Rétvári Bence.

Stágel Bence az IKSZ elnöke  a határon túli magyar társszervezetek képviselőinek részvételével rendezett küldöttgyűlésen  a legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy változtassanak azokon a szomorú statisztikai adatokon, miszerint a fiatalok egyharmada szerint mindegy, hogy diktatúra vagy demokrácia van Magyarországon. Továbbra is kiállnak amellett, hogy a felsőoktatási intézményekben teret kell biztosítani a közéleti kérdések megvitatására. Nem a politikát, hanem közéleti kérdések megvitatását szeretnék bevinni a felsőoktatási intézmények falai közé – jelentette ki a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, aki kitért a KDNP-be való integrálódás erősítésére is.  

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettes arról beszélt, hogy a kereszténydemokrácia nem elavult eszmerendszer, hanem képes az adott kor kérdéseire megfelelő válaszokat adni. A KDNP országos szervezője kiemelte az anyapárttal való együttműködést, a szakmai munkacsoportok munkájának összehangolását a jövőben.  

A küldöttgyűlés után a szervezet képviselői koszorút helyeznek el a fővárosi Széna téri 56-os emlékműnél.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!