Az IKSZ elnökének nyílt levele Fekete-Győr Andrásnak

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke nyílt levelet írt a momentumos Fekete-Győr András részére. Az IKSZ elnöke az ellenzéki politikus május elsejei tüntetésen elmondott beszédére reagálva kérdezi: hogyan beszélhet országépítésről és jövőről, aki sunyi módon megfosztotta az országot egy álomtól, az olimpiarendezés lehetőségétől? „Elég kárt okoztatok eddig, kérlek, most már valami építő jellegű ötlettel gyertek" – foglalta össze gondolatait Nacsa Lőrinc.


Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke (KDNP Fotó)

Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnökének nyílt levele Fekete-Győr András (Momentum) részére

Kedves Fekete-Győr András!
 
Megdöbbenve olvastam a tegnapi tüntetésetek tudósítását, a Te beszéded összefoglalóját. Próbáltam megérteni, hogy miről is szólhat az esemény, az elhangzottak alapján azonban muszáj hozzáfűznöm pár gondolatot.

Ahol Te beszéltél és diktatúrát kiáltottál, ott beszélt Orbán Viktor is 1989-ben, a Hősök terén, csak veled ellentétben neki akkor tényleg volt vesztenivalója, hogy bezárják, kirúgják, megverik, meghurcolják. Te hazamentél és egy rozéfröccsel enyhítetted a nagy izgalmakat. Kedves András, akkoriban diktatúra és kommunizmus volt, és senki nem tudta, merre fordul a világ. Te Orbán Viktor és sok-sok bátor magyar ember miatt beszélhettél tegnap szabadon, tüntethettél és hazudhattál szabadon. Nekik köszönheted. Ők kiabálták a szovjet fegyverek árnyékában, hogy „Ruszkik haza!", ezért, miattuk, nektek már nem kell. Ők tették kockára egzisztenciájukat, jövőjüket, miattunk, fiatalok miatt, hogy szabadon élhessünk. A rendszerváltó generáció felvette a fonalat ott, ahol az ’56-os hősök kezéből véresen kiverték.
 
Kedves András!

Hogyan beszélhetsz Te országépítésről, jövőről, amikor sunyi módon megfosztottál minket egy álomtól, egy generációs élménytől, az olimpiarendezés lehetőségétől? Pont az általad is felvázolt vízióhoz segítette volna hozzá az országot, hogy szerveződve, cselekedve, dolgozva kell egy jobb, vállalkozóbb szellemű, modern, XXI. századi Magyarországot álmodni.

A momentumi alapötlet ugyanaz az értelmetlen és káros gondolat, mint volt az olimpiánál. Egyáltalán kikre vonatkozik, hogy „Ruszkik haza”? Kikre gondolsz? A magyar vállalkozások ellen mész, akiknek fontos az ottani piac? Az itt élő és dolgozó állampolgárokra? Normálisak vagytok? Szerintünk sem helyes, hogy orosz kötődésű félkatonai szervezet gyakorlatozik Magyarországon, de erről inkább kérdezd meg Vona Gábort, ő és a Jobbik találkozgat velük.
 
Orbán Viktor számtalanszor, legutoljára a múlt héten jelentette ki, és döntéseivel újra és újra igazolja, hogy a Nyugathoz tartozunk, hogy a helyünk Európában van, az Unión belül. Mi, fiatalok pontosan ugyanezt gondoljuk, és örülünk, hogy olyan kormánya van Magyarországnak, ami így véli. Ezért nem tüntetünk például azért sem, hogy az ég legyen kék.
 
Elég kárt okoztatok eddig, kérlek, most már valami építő jellegű ötlettel gyertek!
 
Üdv:
 
Nacsa Lőrinc
elnök
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!