AZ IKSZ tiltakozik a kormány sportpolitikája ellen

Huszonnégy órán át tartó sportprogrammal kezdett tiltakozni az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a sportpolitika helytelen kormányzati kezelése ellen. A program előtt megtartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós, a KDNP képviselője a sport és az egészségügy összefüggéseiről szólva rámutatott: nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy minden egy dollár, amelyet a sportos életmód elősegítésére költ egy kormány, a jövőben az egészségügyi kiadások terén 3,2 dollár megtakarítást hoz, ezért a jelenlegi megszorítások nem a távlatos politika jegyében születtek.

A Rétvári Bence IKSZ-elnök, KDNP-s országgyűlési képviselő jegyezte közleményben olvasható, hogy a 24 órás sportprogram nyitómérkőzését az IKSZ és a Fidelitas Szijjártó Péter által vezette csapata játszotta, a mérkőzést végül az IKSZ csapata 7-5-re nyerte meg.

Hollik István, az IKSZ alelnöke elmondta: a fiatal kereszténydemokraták többször felemelték a szavukat azon kormányzati politika ellen, mely az elmúlt nyolc évben gyakorlattá vált. Ez a politika a sportot rendszeresen hátrasorolta az ágazati politikák között, és a támogatását is folyamatosan csökkentette.  
    
A statisztikai adatok viszont azt bizonyítják, hogy nagy szükség lenne arra, hogy a rendszeres fizikai aktivitás elősegítése érdekében az állam többet fordítson a sport támogatására. Hollik István kiemelte, hogy az Ifjúság 2008 kutatása szerint amíg a 10-19 korosztályban még majdnem minden második gyermek rendszeres sportoló, addig a 25-29 évesek között már csak 31%-uk aktív. A teljes felnőtt lakosság esetén sajnos ez a szám 10% alatt van, ami harmada az Európai Uniós átlagnak.
      
Bánki Erik országgyűlési képviselő (Fidesz) a 2010-es költségvetést sportellenes büdzsének nevezte. Hozzátette, ahhoz hogy a sport megfelelő támogatásban részesüljön új költségvetést kell készíteni.

A fiatal kereszténydemokraták a rendezvénnyel azt kívánják bizonyítani, hogy a fiatalok, ha lehetőséget adnak nekik, tudnak és akarnak is sportolni. Éppen a hosszú távú gondolkodás érdekében azt szeretnék elérni, hogy a ma fiataljai már olyan aktív felnőtt életet éljenek, mint nyugat-európai társaik, ahol a sportolás nem kiváltság, hanem a mindennapok szerves része. E cél eléréséhez azonban hatékony kormányzati munkára és a sport nagyobb támogatására lenne szükség.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!