Az MSZP elhitetné, hogy a kevesebb az több!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség cinikusnak tarja az MSZP politikusainak, Mesterházy Attila és Baráth Etele azon nyilatkozatát, mely szerint a jövő évi költségvetés egyik nyertese a magyar sport lehet. Le kell szögezni: minden olyan módosítás helyes volt, amely forrásokat csoportosított át a sport területére. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy maguk a szocialisták is elismerik, hogy sok gond van a sport körül – olvasható Hollik István, az IKSZ alelnöke által kiadott közleményben.

Az IKSZ szerint ezt nem oldja meg egy olyan javaslat sem, mely pluszforráshoz juttat olyan egyesületeket, melynek elnöki tisztjét szocialista politikus tölti be, a többi szervezet számára viszont egy forintot sem ad. A sporttámogatások egészére a növekedés tehát nem mondható el! A szocialisták 3 év alatt felére csökkentették a központi költségvetés szabadidősportra fordított összegét, 8 éves kormányzásuk alatt, pedig folyamatosan csökkent a sport GDP arányos támogatása. Így ez 2010-ben csupán a nemzeti össztermék 0,5 százaléka lesz. Míg az európai átlag 1,5 – 2,5 százalék között mozog.

A sporttámogatási rendszer régi hibája, hogy nem konkrét szakmai célokat támogat, hanem egyesületeket, klubokat. Ezek hatékonysága nehezen mérhető, pedig az állam érdeke éppen az lenne, hogy a sportszakmai célokra fordított minden egyes forint a társadalom jó közérzetének, egészségnek célját szolgálja. A szocialisták ebben sem léptek előre.

Végezetül mindent elárul a kormány és a sport viszonyáról az a tény, hogy a központi költségvetésben 20 millió forint (!) szerepel a sport népszerűsítésére. Ebből az összegből egy óriásplakátot is nehéz lenne elhelyezni, mellyel nehezen megvalósítható 10 millió ember megszólítása.

Az IKSZ véleménye szerint tehát a szocialisták most be akarják mesélni, hogy a kevesebb támogatás összességében több, ám ez tőlük már nehezen hihető! – zárul a kommüniké.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!