Az ország ráérzett a siker ízére

Orbán Viktor szerint a magyar baloldal oligarchikus kormányzásának az lett a következménye, hogy a rablás alapértékké vált és rendszerré szerveződött a politikájukban. Ma már olyan zülléssel állunk szemben, amelyet egyfajta módon lehet kezelni. Ki kell mondani, nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ennek vége. Az ehhez szükséges gyakorlati lépésekhez is kell a nagy többség. A Magyar Nemzetben pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy a kétharmaddal járó felelősség nem nyomasztja, sőt vonzza.

Orbán Viktor szerint a Fidesz szervezeti ereje önmagában talán nem elegendő ahhoz, hogy a választókat egy ilyen nagy győzelem után még egyszer elvigye a szavazóurnákhoz, az azonban segíthet, hogy Magyarország ráérzett a siker ízére. Orbán Viktor kifejti: az egész ország érzi, hogy itt és most történelmet ír, és ez a hangulat hatalmas hajtóerő. Biztos vagyok abban, hogy akinek alkalma van arra, hogy még egy voksot leadjon, élni fog ezzel a lehetőséggel.

Úgy vélte: amilyen állapotban ma Magyarország van, az egy oligarchikus kormányzás szükségszerű eredménye, hiszen egy védtelenné, kiszolgáltatottá vált, évekig manipulált emberekből álló ország ideális terep a spekulatív politikai és üzleti tevékenységek számára. Véleménye szerint most éppen az a helyzet állt elő az ország több részén, hogy a hivatásos rettegők által befolyásolt baloldali embernek, aki a demokráciára, a nyugalomra, a biztonságra vágyik, és az életmódok sokszínűségét félti, annak a Fideszre lesz érdemes szavaznia, nem az MSZP-re.

Orbán Viktor szerint a magyar baloldal oligarchikus kormányzásának az lett a következménye, hogy a rablás alapértékké vált és rendszerré szerveződött a politikájukban. Ma már olyan zülléssel állunk szemben, amelyet egyfajta módon lehet kezelni. Ki kell mondani, nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ennek vége. Az ehhez szükséges gyakorlati lépésekhez is kell a nagy többség.

Óvnám Magyarországot attól, hogy a bűncselekményekért felelős politikusok a hatósági eljárásokat blokkoló pártszövetségeket tudjanak összehozni az Országgyűlésben, mert ez végképp szétzilálná az állampolgárok jogos elvárását a politikusok számonkérése tekintetében – fogalmazott.

A kétharmad megszerzése Orbán Viktor szerint két szempontból is indokolt: a nemzeti egység létrejöttét jelentheti és gyors döntést biztosíthat egyes ügyekben, konfliktusok felszámolásában. Lehetőségként említette a rendőrségről szóló törvény módosítását a közrend megteremtése érdekében, illetve az állami és az önkormányzati rendszer átalakítását. Véleménye szerint az ország gazdasági rendbetétele komoly nemzetközi szervezetekkel való tárgyalásokat is szükségessé tesz. Minél nagyobb az egység a kormány mögött, ezek a szervezetek annál könnyebben hiszik el, hogy valóra tudjuk váltani mindazt, amit tervezünk – mondta. Ide sorolta az elszámoltatás kérdését is, amely, mint mondta szintén igényelheti a nagy nemzeti egységet.
         
Arra a kérdésre, hogy nem nyomasztja-e a kétharmad jelentette felelősség azt válaszolta: a felhatalmazás mértéke a legkevésbé sem rettenti vissza, sőt arra sarkall, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!