Az új alaptörvény hitet tesz az alapvető emberi értékek mellett

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint az új alaptörvény méltó módon kifejezi a közös értékeket, tiszteletben tartja Magyarország nemzeti múltját és hitet tesz az alapvető emberi értékek mellett, mint a házasság, a természetes családmodell, az élethez való jog, Szent István keresztény öröksége és az európai egység eszménye. A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete állásfoglalásában üdvözölte az új alaptörvényt, amelyet hétfőn ír alá az államfő.

Mint írták büszkék arra, hogy az Országgyűlés többsége, felülemelkedve az előző évek katasztrofális kormányzása által örökül hagyott nehézségeken, eléggé elkötelezett és bátor volt ahhoz, hogy ne mulassza el a kínálkozó lehetőséget, és a kommunista gyökerű alkotmány leváltásával véget vessen a két évtizede tartó ideiglenes állapotnak. Mi, fiatal kereszténydemokraták büszkén magunkénak érezzük hazánk új Alaptörvényét, amely méltó módon kifejezi közös értékeinket, tiszteletben tartja nemzeti múltunkat, és véglegesen, minden részletében szakít a tömeggyilkos kommunista rendszer emlékével – fogalmazott a szervezet elnöksége.
    
Különösen fontosnak tartják, hogy az alaptörvény hitet tesz olyan alapvető értékek mellett, mint a házasság, a természetes családmodell, az élethez való jog, Szent István keresztény öröksége és az európai egység eszménye, amelyek mellett ma a világ számos pontján már nincs erejük vagy bátorságuk kiállni a döntéshozóknak. Kiemelték: meggyőződésük, hogy az alaptörvény igen hosszú ideig meghatározhatja Magyarország működésének kereteit, amely keretek között végre egy olyan országot lehet teremteni, amelynek sikereit magunkénak érezzük, nehézségeit pedig közösen gyűrjük le.
    
Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét április 18-án fogadta el az Országgyűlés. A köztársasági elnök ünnepélyes keretek között hétfőn délben írja alá Sándor-palotában írja Magyarország új alaptörvényét. Az új alkotmányra 262-en szavaztak igennel, 44-en nemmel, egy képviselő pedig tartózkodott. Igennel voksoltak a Fidesz és a KDNP képviselői, valamint a független Pősze Lajos. Nemmel szavazott a Jobbik-frakció és két független képviselő, Ivády Gábor és Szili Katalin. Tartózkodott a szintén független Molnár Oszkár. Az alkotmányozásban nem, így a szavazáson sem vett részt az MSZP és az LMP.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!