A baloldali kormányok eladtak és elvittek mindent

A baloldali kormányok 2002 és 2010 között eladtak és elvittek mindent – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára Kiskunhalason a rezsicsökkentésről tartott fórumon. Soltész Miklós szerint a baloldali kormányok a privatizációval kiárusították az országot, a „bécsi bankszámla” pedig azt bizonyítja, hogy amit lehet, azt elvittek.

„Az Új korszakot nyitunk szlogen a szocialista szóhasználatban azt jelenti: új számlákat nyitunk” – tette hozzá az államtitkár a zsúfolásig telt kiskunhalasi moziban tartott rendezvényen.

2010-ben az Orbán-kormány óriási nehézségekkel találta magát szembe, mert a baloldali kormányzás felelőtlen és hazug volt – mondta. A Gyurcsány- és Bajnai-kormányok 52-ről 83 százalékra vitték fel a GDP-hez mért költségvetési hiányt, és „ezt vissza kell fizetni, gyermekeinknek, mindannyiunknak” – tette hozzá.

Veres János pénzügyminisztersége idején az EU-nál is hazug költségvetési adatokkal számoltak el, ami alapvetően megingatta a Magyarország iránti bizalmat – jelentette ki.

Az államtitkár szólt arról, hogy 2010-ben nem az volt a kérdés, hogy a nyugdíjakat emelni tudja-e az új kormány, hanem az, hogy ki tudják-e fizetni, mert 350 milliárd forint hiány volt a nyugdíjkasszában. Korszakalkotó lépésnek nevezte az IMF-hitel visszafizetését, mert ezzel a zsarolási potenciál megszűnt Magyarország ellen. Az Európai Unió támogatásáról kifejtette: ez jár nekünk – valamint a többi kelet-európai országnak –, mert 1945 után a nyugat a kommunizmus karmai között hagyta az országot. Azt monda: a nyugat-európai gazdag országok 1990 után a privatizáció révén óriási összegekhez jutottak a kelet-európai régióból, az uniós támogatás ezért egyfajta kárpótlás.

Bányai Gábor, az est házigazdája, Bács-Kiskun megye 5-ös választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta: az ország nem bírna ki se balra-, se jobbratolódást.

Emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány 2010-ben azt tűzte ki, hogy kivezeti az országot abból a csődből, amelyet a Gyurcsány és Bajnai-kormányok örökül hagytak. „Gátakat és gáncsokat raktak ki elénk” – tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy a választókerület 23 településén több mint 22 ezren írták alá a rezsicsökkentést támogató íveket.

Soltész Miklós a fórum végén kérdésre válaszolva azt mondta: szükség volna egy valódi baloldalra, de a jelenlegi baloldal „száz éve bűnben” született.

A rezsicsökkentés valódi baloldali érték, ezért érthetetlen, hogy támadják a baloldal pártjai – jelentette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!