Családbarát társadalomért dolgozik a kormány

A kormány mindent megtesz azért, hogy az ország egy anyagilag, létszámában és lélekben is gyarapodó közösség legyen, és hogy egy családbarát, gyermekbarát társadalom jöjjön létre – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Zala megyei Alsópáhokon. A kormányzati portálon látható videó szerint Lázár János azt mondta, a legnagyobb kihívás az ország újjászervezésében, hogy a fiatalok kevés gyereket vállalnak.

Véleménye szerint a kormány feladata, hogy minden támogatást, bátorítást, segítséget megadjon a mai 20-30-as generációnak, hogy minél több gyermeket vállaljon, mert meggyőződésük szerint csak az az ország lehet sikeres, egészséges, boldog, ahol nem kevesebb, hanem több gyermek születik.
Úgy fogalmazott: mindaddig, amíg csökken Magyarországon az egy évben született gyerekek száma, nem elégedettek a kormányzat tevékenységével.

Lázár János szerint ennek a helyzetnek két megoldása van: „az egyik, hogy az olyan fajták, mint én, időben megy haza és sokat megtesz azért, hogy harmadik gyereke szülessen”.

Az államtitkár másik lehetőségként és kötelességként említette, hogy a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy egy családbarát, gyermekbarát társadalom jöjjön létre. Ennek eszközeként az adórendszert, a fiatal nők támogatását, vagy például egy Alsópáhok nagyságú település fejlesztését említette.

Az építkezésnek legyen célja

Lázár János azt mondta, a kormánynak kiemelten fontos, hogy ne csak építkezzen, „ne csak tégla és habarcs jöjjön létre a kezünk által”, hanem ennek legyen egy célja is, ez pedig a család és a gyermek támogatása keresztény értékrend és meggyőződés alapján.

Szavai szerint „nekünk az a hitünk és meggyőződésünk, hogy a közélet és a politika, az egyház és az üzlet, és a személyes keresztény meggyőződés, nem elválasztandó, hanem éppenséggel egymással összeköthető dolog”. Mint mondta, azt szeretnék, ha minél több magyar család csatlakozna ehhez az értékközösséghez.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!