A családi típusú adórendszer meghozta első eredményeit

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke szerint a családi típusú adórendszer meghozta első eredményeit; a KSH frissen publikált adatai is ezt támasztják alá. A KIM parlamenti államtitkára úgy véli, hogy már idén érezhetően erősebbek is a magyar családok. Kiemelte, hogy a jelenlegi kormány tartja a családoknak tett választási ígéreteit, aki a mostani adórendszer eltörlését követeli, az a gyermeknevelés fedezetét akarja elvonni a családosoktól.

A kereszténydemokrata politikus úgy fogalmazott: már idén érezhetően erősebbek is a magyar családok. Kiemelte, hogy a jelenlegi kormány tartja a családoknak tett választási ígéreteit. Aki a mostani családi típusú adórendszer eltörlését követeli a parlamentben, az valójában a gyermeknevelés idéntől biztosított fedezetét akarja elvonni a családosoktól.

Mivel a keresetek reálértékének a legnagyobb növekedése a sokgyerekes családoknál következett be, ez egyértelmű üzenet a kormányzat irányából: aki több gyereket vállal és dolgozik, az több támogatásra számíthat - fogalmazott.

A kereszténydemokrata politikus szerint ezek az adatok valamelyest tompítják azt a több évtizedes igazságtalanságot, hogy a több gyermek vállalása egyenlő a szegénység vállalásával. Minden kormányzatnak el kell döntenie, hogy kiket támogat: a családokat vagy a bankokat – szögezte le. Hozzátette: jól láthatóan a mostani ellenzék a bankok pártján áll, míg a kormány a családok érdekét tartja elsődlegesen szem előtt.

Bízunk benne, hogy a családtámogatási rendszer a jövőben meghozza eredményét és lassítani tudja a népességfogyás ütemét – mondta Rétvári bence, hozzátéve: a KDNP a családok pártjaként a kormányzatban a legfőbb feladatának a magyar családok megerősítését tartja.

A KSH keddi adatai szerint a családi kedvezményeket is figyelembe véve az első féléves nettó átlagkereset 8,3 százalékkal, a reálkereset pedig 4,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A keresetek reálértékének legnagyobb növekedése a sokgyerekes családoknál következett be. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!