A Demokratikus Koalíció a vagyoni cenzust támogatná

Szélsőséges és antidemokratikus programpontjai miatt nem tárgyal senki a Demokratikus Koalícióval. Ma az ellenzéki pártoknak adott határidejük lejár, és a Kereszténydemokrata Néppárt kíváncsian várja, hogyan alakul a régi szocialista és liberális elvtársak együttműködése. Mit szólnak például ahhoz a DK javaslathoz, amely elvenné a választójogot a külhoni magyaroktól? A KDNP szerint a választójog csak az állampolgársághoz köthető.

Minden más törekvés ellentétes az általános választójog és a népképviselet elvével, a választójogot ugyanis nem lehet adófizetéshez vagy társadalmi tehervállaláshoz kötni. Gyurcsány Ferenc ilyen alapon megvonná a választás jogát a nyugdíjasoktól és az egyetemistáktól is?

A DK a vagyoni cenzus felé tért le a demokratikus útról, ami elfogadhatatlan. A képviseleti demokrácia alapja, hogy a választás joga a közösséghez tartozó egyén alapjoga, ahol a közösséghez tartozást a nemzethez tartozás, vagy az állampolgárság jelenti, az alapjogot pedig minden egyén egyformán gyakorolhatja, tekintet nélkül arra, hogy adózik-e vagy sem, részt vállal-e a közterhek viseléséből, vagy sem. Az Alaptörvény szerint ennek megfelelően: minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy a képviselők választásán választó és választható legyen. Ezért Gyurcsány Ferenc pártja antidemokratikus koalíció, hiszen különbséget tenne a magyar állampolgárok között.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!