A DK különbséget tenne magyar és magyar között

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a Demokratikus Koalíció különbséget tenne magyar és magyar állampolgár között, és Gyurcsány Ferenc kijelentései elbizonytalanítják a külhoni magyar szavazókat ahelyett, hogy a voksoláson való részvételre bátorítanák őket. Erről Kalmár Ferenc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, nem igaz, hogy a kettős állampolgárság és az autonómia gyengítené egymást.

Magyarország azzal, hogy megadta a szavazati jogot, nem tett mást, mint felzárkózott az európai többséghez, követve a trendet - jegyezte meg, Kalmár Ferenc kitérve Gyurcsány Ferenc azon kijelentésére, amely szerint azok szavazhassanak, akiknek van magyarországi lakhelye. A kereszténydemokrata politikus – aki elmondása szerint harminc évig élt Brassóban – kiemelte: egyáltalán nem mindegy, hogy az anyaországnak milyen kormánya van, és törődik-e a határon túli kisebbségekkel.

Korábban a külhoni magyarok azt érezhették, hogy ki vannak szolgáltatva, most a szavazati jog révén bizonyos mértékig beleszólhatnak az anyaországi politikába – értékelte. Kalmár Ferenc rossz útnak tartja a DK-elnökének azt javaslatát is, hogy csak az szavazhasson magyarországi választáson, aki itt adózik, szerinte ennek a vége a cenzusos szavazati jog, ami elfogadhatatlan.

Kalmár Ferenc az ellenzéki pártot antidemokratikusnak minősítette, és arra kérte a külhoni magyar állampolgárokat, hogy regisztráljanak és éljenek szavazati jogukkal.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!