Egy közülünk: anyák napjáig tart az aláírásgyűjtés

Tízezer körüli aláírást gyűjtött már össze a KDNP az élő emberi magzatokkal folytatott kísérletek uniós támogatását megtiltó, Egy közülünk elnevezésű akció keretében – mondta Rétvári Bence, a párt alelnöke, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára miskolci sajtótájékoztatóján. Az aláírásokat anyák napjáig gyűjtik, az ívet eddig a több ezer civil mellett politikusok, egyházi vezetők, művészek, értelmiségiek írták alá.

A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett arra, hogy az Egy közülünk életvédelmi akció az egyik első regisztrált polgári kezdeményezés az Európai Unióban, melynek keretében az unió országaiban már egy fél évvel ezelőtt, Magyarországon pedig egy hónapja aláírásgyűjtés indult a magzati élet védelmében. A kezdeményezést legalább hét uniós tagországból legkevesebb egymillió polgárnak kell támogatnia, továbbá a hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni a minimálisan szükséges aláírást, Magyarországon 16 500-at.   

A cél az, hogy az unió országaiban emberi embrióval ne kísérletezzenek, mert ez az embriók elpusztításával jár, ugyanakkor ez nem abortusz, nem őssejtkutatási kérdés – szögezte le az államtitkár.   

Miután összegyűlt az egymillió aláírás, az Európai Bizottság megvizsgálja a kezdeményezést, és dönt arról, hogy előterjeszt-e jogalkotási javaslatot. A bizottság javaslata azután a jogalkotó elé kerül, és elfogadása esetén jogszabály válik belőle.   

Az aláírásokat május 5-éig, anyák napjáig gyűjtik, az ívet eddig a több ezer civil mellett politikusok, egyházi vezetők, művészek, értelmiségiek írták alá – mondta Rétvári Bence.  

Nagy Kálmán orvosprofesszor, a KDNP országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy azt szeretnék, ha az orvoslás, az orvosi, a biológiai kutatás az embert szolgálja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!