Egyeztetik a szentatya látogatásának időpontját

A magyar fél azt szeretné, ha a pápai vizit 2016-ban novemberre, a Szent Márton-napi ünnepségek idejére esne – tájékoztatott Semjén Zsolt. Pápával találkozni mindig megrendítő, az embernek az az érzése, hogy az apostoli kor van itt, mintha Jézusnak egy tanítványa lenne a Galileai-tó mellől – mondta vatikáni látogatásáról, hozzátéve: Ferenc pápa valóban a szegények pápája, és nem valamiféle teoretikus megfontolásból, hanem az evangélium eredeti üzenetéből fakadóan.

Szent Márton összeköti Európát, és a szegényekről való gondoskodása is illeszkedik abba a képbe, amelyet Ferenc pápa is magának vall. Ráadásul Szent Márton Savariában született. Mindez ihlette Veres András szombathelyi püspököt, és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra, hogy meghívják Ferenc pápát Magyarországra, a meghíváshoz pedig csatlakozott a magyar állam is. A szentatya elfogadta a meghívást, a látogatás pontos időpontját még egyeztetik. A magyar fél a novemberi időpontot javasolja, minthogy ekkor vannak a Szent Márton-napi ünnepségek – magyarázta a miniszterelnök-helyettes.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!