Elárulták a honvédelem ügyét + videó

A honvédelmi tárca jelenlegi politikai vezetése elárulta és demoralizálta a honvédelem ügyét – jelentette ki Simicskó István a minisztériumnál kirobbant sorozatos botrányok kapcsán, jelezve: az új kormány feladata lesz visszaadni az egyenruha becsületét. A kereszténydemokrata parlamenti képviselő ezt a Magyar Nemzet Elvesztegetett honvédelem című cikksorozatának újabb információira reagálva mondta. Simicskó István Molnár Gyula új hirdetéseivel kapcsolatban elmondta: korábban még nem volt példa, hogy valaki ne tegye ki a saját pártja logóját a plakátjaira, sőt az megtévesztő módon egy másik párt színösszeállításával jelenjen meg.

Ha a magyar honvédséget leértékelik, szétverik, szétzilálják, morális válságba taszítják felelőtlen politikusok, akkor Magyarország biztonsága és nemzetközi tekintélye sérül – fogalmazott az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke sajtótájékoztatóján.

A politikus azzal kapcsolatban, hogy Szekeres Imre tárcavezető szerint a napvilágra került bűncselekmények elszigetelt esetek lennének, azt mondta: az ügyészségi vallomások ennek egyértelműen ellentmondanak. Bebizonyosodott, hogy a Honvédelmi Minisztériumból bűnszervezetben és rendszeresen, szervezett módon kótyavetyélték, lopták el a közpénzeket – hangsúlyozta.

Elképesztő és megdöbbentő, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Honvédelmi Minisztériumnál – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy szerinte egyértelműen felmerül a politikai vezetés felelőssége ezeknek az állapotoknak a kialakulásáért. A politikus szerint az elmúlt években a nyilvánosságnak nem volt tényleges rálátása a honvédelem ügyére, mert nem is nagyon engedték, holott a honvédelem nemzeti közügy kellene, hogy legyen.
   
Kérdésre közölte: gyors és hatékony vizsgálatra van szükség, az új kormánynak pedig fontos dolga lesz, hogy a felelősségre vonást ezekben az ügyekben is megtegye. Simicskó István kiemelte: a következő kormány feladata lesz az is, hogy visszaadja az egyenruha becsületét.
   
Arra a felvetésre, hogy az MSZP, illetve a HM szerint a Fidesz-KDNP az ügyben nyomozati anyagokat használ fel politikai célokra, és ezzel veszélyezteti a nyomozást, a kereszténydemokrata képviselő azt válaszolta: nem hinné, hogy magyarázkodniuk kellene.

A Magyar Nemzet hétfői számában azt írta: a honvédelmi tárcánál nemrég kitört korrupciós botrány egyik főszereplője a katonai ügyészségen azt vallotta, hogy a HM több cégénél, például a HM EI Zrt.-nél és a HM Rekreációs Kht.-nál is kenőpénzeket osztottak vissza az alvállalkozók egy-egy vaskos állami megrendelésért.

+

Etikátlannak tartja Simicskó István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje azt, hogy a parlamenti választáson vele egy körzetben, a főváros XI. kerületében induló szocialista Molnár Gyula új kampányhirdetésein nem szerepel az MSZP logója, az LMP szlogenjére emlékeztető tényleg lehet más a politika kitétel ugyanakkor igen.

Simicskó István megjegyezte, arra korábban még nem volt példa, hogy valaki ne tegye ki a saját pártja logóját a plakátjaira, sőt, az megtévesztő módon egy másik párt színösszeállításával jelenjen meg.

Úgy fogalmazott: a Honvédelmi Minisztériumnál is felmerülő korrupciógyanús ügyek érthetővé teszik számára, hogy Molnár Gyula miért szégyelli az MSZP-logót.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!