Elég volt a törvénysértésekből!

A Kereszténydemokrata Néppárt Heves megyei szervezete felszólítja Sós Tamást, a Heves megyei Közgyűlési Elnökét, hogy a kórházzal kapcsolatos ámokfutását azonnal fejezze be. „Elég volt a törvénysértésekből, amit részben jogerős részben nem jogerős bírói ítéletek is megállapítottak, elég volt a közpénzek felelőtlen elköltéséből, és a megye és a kórház eladósításából” – olvasható Lukács Tamás, a KDNP megyei elnökének közleményében.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozza: elég volt a politikai megrendelésre történt döntésekből, és elérkezik az az idő, amikor mindenről el kell számolni. Mára egyértelműen kiderült, hogy a bankgarancia semmire nem nyújtott garanciát, a HospInvest Zrt. úgy távozik, hogy adósságok halmazát hagyja hátra, hiszen nemcsak a szállítókat nem fizette ki, de a közmű-szolgáltatókat sem.

„Örülünk annak, hogy a kórház dolgozói meg vannak elégedve munkájukkal, de nagyobb örömünkre szolgálna, ha a betegek is meg lennének elégedve. Egy jól működő kórházhoz mindenki tisztességes munkájára szükség van, aki tenni akar a kórházért.    

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Eger város jó szándékú tárgyalási ajánlatát a politikai okok felülírják, és megannyi törvénysértést és károkozást követően is, a kialakult helyzettel egyesek nem mernek, vagy nem szándékoznak szembenézni’ – zárul a közlemény.

Lukács Tamás, országgyűlési képviselő,

a KDNP megyei elnöke 

+

Heves megye is felmondta a HospInvest-szerződést

A Heves Megyei Közgyűlés augusztus 1-jével mondja fel a szerződést a HospInvesttel és egy száz százalékos megyei önkormányzati tulajdonú nonprofit kft.-t hoz létre.
A közgyűlés szocialista tagjai szerint a céghez Eger városa is csatlakozhat, de jöhetnek külső befektetők, illetve a dolgozók is kaphatnának tulajdonrészt. Az ellenzék szerint ez egy trójai faló, amelynek a gyomrában a HospInvest található. Nehezményezték azt is, hogy a szocialista többség úgy hozza létre a nonprofit kft.-t, hogy a HospInvest május 31-jéig nem adta le a számviteli elszámolásait és így nem tudják, hogy milyen helyzetben van a kórház.

A szocialisták döntöttek arról is, hogy 500 millió forint tagi kölcsönt kap az alakuló cég a megye költségvetéséből. A Fidesz javaslatát arról, hogy Eger és a megye együttműködve üzemeltesse a továbbiakban tovább a kórházat, leszavazta az MSZP-s többség.

Herman István, a Fidesz frakcióigazgatója a zárt ülés után tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: úgy bontott szerződést a megye, hogy nem bontott szerződést. Ugyanis egy lebegtetett dátumról szól az elfogadott határozati javaslat. Ebben a helyzetben annak a veszélye fenyeget, hogy időközben működésképtelenné válik a csőd közeli helyzetbe került HospInvest által üzemeltetett kórház - vélekedett.  Ezért a szocialisták javaslatával szemben a Fidesz azonnali szerződésbontást javasolt - mondta Herman István, aki „kutyakomédiának” nevezte a történteket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!