Elfogadhatatlan a családi pótlék elvonása

Elfogadhatatlan a családi pótlék bármiféle elvonása, szigorítása, eltörlése - mondta Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetvezetője a Fidesz keddi elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján Budapesten. A politikus szerint a 13. havi bér és a 13. havi nyugdíj szűkítése után a kormány brutális megszorításai tovább folytatódnak, hiszen egyrészt a családokat adóemeléssel fenyegetik, másrészt pedig a családi pótlék részleges vagy nem tudni milyen szintű elvonásával álltak elő.

A képviselő elfogadhatatlannak tartja a gyes és a gyed megszüntetését, valamint azt is, hogy a kormány a megszorítások közepette luxuskiadásokra költ. Mint mondta, a miniszterelnök számára nemrégiben vásárolt 80 milliós luxusautó például 6.557 gyerek egy havi családi pótlékát teszi ki.    

Felidézte, hogy Szűcs Erika szociális miniszter a Fidesz egyik írásbeli kérdésére adott válaszában december 31-én még úgy fogalmazott, hogy a családi pótlék teszi ki a családtámogatás legfontosabb elemét.

A képviselő Gyurcsány Ferenc néhány hónappal ezelőtt megjelent Megegyezés című írásából is idézett, amelyben a miniszterelnök úgy vélte, hogy a gyermekszegénység mérséklésében pótolhatatlan szerepe van az univerzális jellegű, alanyi jogon járó családi pótléknak, ezért ezen nem kívánnak változtatni.

Úgy véli: az ilyen juttatások vagyoni alaphoz kötése azokat sújtaná, akiknek bejelentett jövedelmük van, mindazok, akiknek eltitkolt jövedelmük van, ismét kitérnének alóla.

 

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!