Elfogadhatatlan, ami a fővárosi önkormányzatban folyik

Elképesztőnek nevezte Bagdy Gábor, a Kereszténydemokrata Néppárt  fővárosi frakcióvezetője a Magyar Távirati Irodának nyilatkozva, hogy hiányzik a Főkert Zrt. üzleti terve a képviselőknek a főváros gazdasági bizottságának jövő heti ülése előtt megküldött anyagból, mivel Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek azt átdolgozásra visszaadták a cégnek.

A frakcióvezető közölte, hogy a tulajdonos nevében eljáró gazdasági bizottság a jövő héten dönt a főváros közszolgáltató társaságainak múlt évi mérlegbeszámolójáról és idei üzleti tervéről. Mint mondta, a Főkert üzleti tervét Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre azért adta vissza a cégnek, mert szerintük az üzleti terv nem volt összhangban a főváros május 14-én elfogadott költségvetésével.
    
A Fidesz-KDNP-frakciószövetség társelnöke hangsúlyozta, már azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy az önkormányzat nevében döntésre jogosult képviselők csak különböző vastagságú kivonatot kapnak a cégek által beküldött anyagokból. Az pedig egyenesen elképesztő dolog – mondta –, hogy a gazdasági társaságokról szóló törvény alapján önállóan működő cégek igazgatóságai, felügyelőbizottságai által elfogadott döntéseket átírathatják a főpolgármester-helyettesek. Erre csak az önkormányzat nevében eljáró gazdasági bizottságnak lenne jogköre – jegyezte meg.
   
 Bagdy Gábor szerint a Főkert Zrt. vezérigazgató menesztésének az lehet a hátterében, hogy Kocsis László ne tudja elmondani a főváros gazdasági bizottságának jövő heti ülésén: a társaság vezető testületei által elfogadott üzleti tervben nem biztosított pénzt a főváros a megfelelő színvonalú parkfenntartásra és -takarításra.
    
Úgy vélte, az általa feltételezetteket csak úgy lehetne megcáfolni, ha a gazdasági bizottság szocialista elnöke meghívná a testület jövő heti ülésére a kedden leváltott Kocsis Lászlót. Szerinte ugyanis egyértelműnek tűnik, hogy Kocsis „valakiknek nemet mondott”.
    
Kocsis Lászlót kedden Hagyó Miklós és Ikvai Szabó Imre a helyszínen kiosztott, érdemi indokolást nem tartalmazó javaslata alapján az MSZP-SZDSZ-képviselők szavazataival menesztették. Bagdy Gábor, akkor az MTI-nek azt nyilatkozta: azt gyanítja, hogy a vezérigazgató menesztése mögött az az általuk egy éve felvetett és a városvezetés által azóta sem megválaszolt probléma állhat, hogy a Főkert Zrt. egyik kft.-jében – amelynek 14 százalékos tulajdonosa Kocsis István – egy alaptőke-emeléssel kisebbségi tulajdonosi helyzetbe került az anyacég.
    
Lapértesülések szerint a felmentésnek az is oka lehetett, hogy a Gazdasági Versenyhivatal több kertészeti cég, köztük a Főkert ellen vizsgálatot folytat kartellezés, piacfelosztás gyanúja miatt. Kocsis László az indexnek szerdán cáfolta ezt. Közölte azt is, hogy a tulajdonrészvita kapcsán végrehajtotta a bizottság döntését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!