Erdő Péter levélben gratulált a példátlan választási sikerhez

Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke levélben gratulált Semjén Zsoltnak, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökének a választáskor elért „példátlanul nagy sikerhez”. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke – a gratuláción túl – hangot ad azon meggyőződésének, hogy „az eredmény népünk vágyát fejezi ki az igazi közjó keresésére és szolgálatára, a reális és mindenkit tiszteletben tartó önbecsülésre, azoknak az értékeknek a támogatására, amelyek hitünk szerint a legfontosabbak az emberi közösség életében”.

Erdő Péter levele:

Dr. Semjén Zsolt
úrnak
a Kereszténydemokrata Néppárt Elnöke
Széchenyi rkpt. 19
Budapest
1358

Budapest, 2010. április 25.
Igen Tisztelt, Kedves Elnök Úr!

„Fordítsd meg hát, Urunk, sorsunkat,
ahogy Délen a patakokat változtatod. Akik könnyek között vetnek,
majd ujjongva aratnak"
(Zsolt 126, 4-5).

- Ezek a szentírási szavak jutottak eszébe sok hívő embernek a választás eredményének kihirdetésekor. Az elért, példátlanul nagy sikerhez Elnök Úrnak és munkatársainak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a magam nevében szívből gratulálok. Meggyőződésem, hogy az eredmény népünk vágyát fejezi ki az igazi közjó keresésére és szolgálatára, a reális és mindenkit tiszteletben tartó önbecsülésre, azoknak az értékeknek a támogatására, amelyek hitünk szerint a legfontosabbak az emberi közösség életében. Ilyenek az élet méltóságának és a családnak a tisztelete, az igazság, az igazságosság, a szeretet és a szabadság.

Elnök Úrnak és minden munkatársának, segítőjének Istentől sok erőt, világosságot és áldást kívánok nehéz feladataik megoldásához - Egyházunk társadalmi tanításának fényében. Kérem Istent, hogy a népünktől kapott megbízatásuk teljesítésével hiteles tanúságot tudjanak tenni keresztény hitünkről.

Bízom benne, hogy a Magyarok Nagyasszonya nem vette le kezét hazánkról és népünkről, hanem támogató szeretetével kíséri sorsunkat.

Őszinte nagyrabecsüléssel és szeretettel

+ Erdő Péter
bíboros, prímás, érsek
a MKPK elnöke
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!