Eredményes a szigorú büntetőpolitika

Megugrott az uzsora miatt elítéltek száma, ennek pedig már az elrettentő hatását is érezni a legfertőzöttebb északi, keleti országrészben. A kormány túl is teljesítette azt az ígéretét is, hogy minden településre jut még egy rendőr, hiszen 3500 ember állt szolgálatba, és új járműveket is vásároltak – mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kereszténydemokrata parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Azok az ellenzéki pártok ostorozzák most a kormányt, a kormánypártokat a kistelepülések közbiztonsága miatt, amelyek korábban a kabinet szinte minden biztonságerősítő javaslatát rendre leszavazták – mondta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke a 180 percben. A KDNP alelnöke emlékeztetett arra is, hogy a magyar Btk. Európa egyik legszigorúbb büntetőjogi kódexe, benne a „három csapás” szabályával, a jogos védelmi helyzet kiterjesztésével, az uzsorások elleni szigorú fellépéssel és az időskorúak fokozottabb védelmével.

A kormány túl is teljesítette azt az ígéretét is, hogy minden településre jut még egy rendőr, hiszen 3500 ember állt szolgálatba, és új járműveket is vásároltak – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus, aki szerint az előttük álló legfontosabb feladat most emelni a felderítések számát az új, kemény Btk. mentén és meg is nyerni ezeket az ügyeket a bíróságon.

A szigorúbb büntetőpolitika eredménye egyébként már most észlelhető, az uzsora miatt elítéltek száma például rögtön megugrott, ennek pedig már az elrettentő hatását is érezni a legfertőzöttebb területeken, az északi, keleti országrészben, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében - hangsúlyozta Rétvári Bence a Kossuth rádió reggeli műsorában. Hozzátette: elmúlt évek szigorításai következtében a börtönökben is többen ülnek, a korábbi 15 ezer rab helyett 18 ezer, ami látványos előrelépés a bűnüldözés és az elrettentés terén.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!