Európában egyedülálló lehetőséget kínál a kormány

Több mint százezer nő vette már igénybe azt a kedvezményt, amely életkortól függetlenül nyugdíjba vonulást tesz lehetővé 40 év munka után. A szociális és családügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hangsúlyozta: a tudomása szerint Európában is egyedülálló lehetőség azokat az asszonyokat, édesanyákat segíti, akik akár már 16-17 évesen elkezdtek dolgozni, úgy, hogy a gyermekvállalást is elismeri.

A programban résztvevőknek ugyanis gyermekenként két évet írnak jóvá. A tárca eredetileg úgy számolt, hogy 3-4 év alatt 50-60 ezer asszony él majd a lehetőséggel, ehhez képest tavaly év végén már a 102 ezret is meghaladta a szám – hangsúlyozta Soltész Miklós.

Az anyai szerep és a munka is fontos

Soltész Miklós úgy tapasztalja a Nők40-program egyrészt óriási segítség az érintetteknek, másrészt azt is üzeni a társadalomnak: az anyai szerep, munka is fontos. Az államtitkár úgy látja, a magyar döntéshozatal felismerte azt az Európában végbe menő változást, amely a megemelt családi támogatásokkal, az extra gyed bevezetésével egyrészt támogatja az anyai szerepet, másrészt a családi adókedvezményekkel segíti a boldogulást a munkahelyen is.

A jelenlegi ellenzék legutóbb is családellenes lépéseket tett

Az államtitkár azt mondta, a tapasztalatok alapján nem hisz abban, hogy az ellenzék kormányra kerülve nem eltörölné, hanem kiegészíteni a gyed extrát azzal, hogy ne lehessen elbocsátani az anyukákat a munkahelyről a gyerek 3 éves koráig. Emlékeztetett arra, a mostani ellenzék kormányon egy sor családellenes lépést tett: háromról két évre rövidítette a gyes idejét, szűkítette a családi adókedvezményt, és szétverte az otthonteremtési támogatást is, ami azután százezreket kényszerített devizahitel csapdájába.

A nyugdíjrendszerről szólva Soltész hangsúlyozta: a kormány nagyon sokat tett a struktúra stabilitása, hosszú távú fenntarthatósága és nem utolsó sorban kifizethetősége érdekében is, így nyugodtan kijelenthető: ha az európai gazdasági helyzet is megengedi, a rendszer 20-30 év múlva is rendben működik majd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!