Ezerkétszáz családnak segítenek

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) keretében ellátott és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) gondoskodásában lévő gyermekek, illetve nevelőszülők és családok számára kiírtak egy pályázatot 89 millió forint értékben, amelyből olyan eszközök megvásárlását támogatják és adnak át, amelyek a mindennapjaikat segíthetik – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, az Emmi szociális és családügyért felelős államtitkára.

Az akció első ütemében 134 mosógépet, 47 hűtőszekrényt, 34 mosogatógépet, 21 porszívót és 21 mikrohullámú sütőt osztanak szét, 1239 család kap ezekből. Az eszközök egy részét már karácsony előtt át tudják adni,  a többit januártól kaphatják meg – tette hozzá az államtitkár. Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy nevelőszülőként sérült, állami gondoskodásban lévő gyermekeket felvállalni és őket segíteni hatalmas öröm és felelősség.
    

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!