Fel kell oldani a fogyatékosok foglalkoztatási pénzének zárolását

A kormánynak fel kell oldania a munkaerő-piaci alapba a fogyatékosok foglalkoztatásra befizetett 4,2 milliárd forint zárolását, ugyanis helytelenül járt el, amikor ezt tette – mondta csütörtökön Szekszárdon, egy fogyatékkal élők számára szervezett fórumon, Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője. Szerinte arra kell fordítani a pénzt, amire az szolgál, a nyílt munkaerőpiacon munkához és jövedelemhez kell juttatni a fogyatékkal élő embereket. 

A szekszárdi fórumon és sajtótájékoztatón jeltolmács segítségével felszólaló Kósa Árpád arról beszélt, hogy meglepte a felkérés, legyen a Fidesz-KDNP jelöltje az európai parlamenti választáson. Óriási lehetőségnek tekinti, ha a fogyatékkal élőket képviselheti ezen a döntéshozói szinten – mondta a Fidesz-KDNP listájának 12. helyén álló hallássérült politikus. Elmondta, azért szeretne dolgozni, hogy az Európai Unió minden tagországa elfogadja a fogyatékkal élőkre vonatkozó ENSZ-egyezményt, amelyet eddig csak öt nemzet tett meg. Szeretné elérni, hogy a középületek akadálymentesítésére megszabott határidőt 2010 decemberétől ne odázzák el tovább. A fogyatékkal élő emberek szeretnének a magyar társadalom adófizetői lenni, de ehhez olyan tudáshoz, ismerethez kell őket segíti az oktatás révén, amely lehetővé teszi a munkához jutásukat – mutatott rá az EP-jelölt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!