Felelősség terheli a kormányt és a rendőri vezetést az állomány radikalizálódásáért

A radikális nézetek rendőrségen belül tapasztalható terjedése miatt felmerül a kormány és a rendőri vezetés felelőssége – jelentette ki Simicskó István, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke a testület zárt ülését követően. Bencze József országos rendőrfőkapitány szóbeli beszámolója alapján a bizottsági elnök kijelentette, a radikális nézetek terjedése ellen már korábban és határozottan fel kellett volna lépni.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szóbeli beszámolóját követően a nemzetbiztonsági bizottság álláspontja szerint a rendőrségen belül terjedő radikális nézetek miatt felmerült mind a kormány politikai felelőssége, mind pedig a rendőrség vezetőinek felelőssége – összegezte a véleményeket Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság kereszténydemokrata elnöke.
    
Szavai szerint a bizottság a hallottak alapján úgy vélekedett: a radikális nézetek terjedése ellen már korábban és határozottan fel kellett volna lépni.
    
Simicskó István úgy fogalmazott, „a rendőrség vezetői nem feltétlenül álltak a helyzet magaslatán ennek az ügynek a kezelésében”.
    
Bencze József beszámolója szerint – mondta Simicskó István – a Tettrekész szakszervezetnek (TMRSZ) 5.300 tagja van, s így reprezentatív szakszervezetként működik az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK).
    
A kereszténydemokrata politikus közölte: egy jól működő államban a rendőrségnek nem az a feladata, amit most sok esetben ellát, és egy rendőrszakszervezetnek sem az a feladata, hogy fajelméleteket gyártson, vagy háborús uszítást fogalmazzon meg. Emlékeztetett: korábban olyan nyilatkozatok jelentek meg a Tettrekész vezetőitől, amelyet kifejezetten szélsőséges gondolatokat tartalmaznak.  
    
Simicskó István hangsúlyozta: mind a Kereszténydemokrata Néppártnak, mind a Fidesznek az az érdeke, hogy politikától mentes, erős, határozott, a törvényeket betartó, az embereket megvédő  rendőrsége legyen az országnak.
    
Gulyás József, a bizottság SZDSZ-es tagja elmondta: ő indítványozta, hogy hallgassák meg az országos rendőrfőkapitányt, hogy megtudják, milyen mértékben jelentek meg a szélsőséges erők a fegyveres és a köztestületekben. A politikus nem találta kielégítőnek a kapott a válaszokat, és kevesellte a megtett lépéseket, és sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy kérdéseikre csak az ORFK vezetése válaszolt, és az ülésen nem voltak jelen a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!