Fidesz és a KDNP frakció igennel szavaz a főbírójelölt megválasztására

A Fidesz és a KDNP frakció vezetése azt javasolja a képviselőcsoportnak, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztségére jelölt Havasiné Orbán Mária megválasztását igen szavazatukkal támogassák - tudatta az ellenzéki képviselőcsoport pénteki ülését követően az MTI-vel. A KDNP az MTI-vel közölte: szintén támogatja a jelöltet.

Navracsics Tibor frakcióvezető és Répássy Róbert frakcióigazgató közleménye szerint a frakcióvezetés azt javasolja a Fidesz képviselőcsoportjának, hogy a főbírónak jelölt Havasiné Orbán Máriát ne is hallgassa meg a hétfői frakcióülésen. Utaltak arra, hogy a frakció előtti meghallgatás a jelölt parlamenti bizottsági bemutatkozásai, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) keddi támogató állásfoglalása miatt nem szükséges.
   
Havasiné Orbán Mária parlamenti bizottsági meghallgatásain kétséget kizáróan bizonyította alkalmasságát a főbírói tisztségre – olvasható a közleményben. A főbírójelöltet hétfőn az alkotmányügyi bizottság, szerdán az emberi jogi bizottság hallgatta meg.
   
A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportja, ismerve Havasiné Orbán Mária eddigi tevékenységét, támogatja megválasztását – közölte Rubovszky György, az ellenzéki párt frakcióvezető helyettese..
   
Sólyom László köztársasági elnök november végén jelentette be, hogy Havasiné Orbán Máriát jelöli a Legfelsőbb Bíróság elnökének. Az államfőnek azért kellett ismét főbírót jelölnie, mert az Országgyűlés május 26-án nem választotta meg előző jelöltjét, Baka Andrást. Az akkori jelölt nem kapta meg az OIT-tagok többségének támogatását sem.
   
A Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Lomnici Zoltán hatéves megbízatása június 24-én járt le.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!