Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a törökbálintiak és az érdiek számára

Az autósok péntek délután vehetik birtokba az M7-M0-s autópálya új törökbálinti csomópontját, az 1,37 milliárd forintos beruházással  a le- és felhajtóágak mellett két körforgalmú csomópont és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek. Aradszki András, az NFM kereszténydemokrata államtitkára az átadáson rámutatott, hogy ezentúl gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a törökbálintiak, az érdiek és a környékbeliek számára.


T. Mészáros András polgármester (b2), Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Pest megye fejlesztési biztosa (b3), Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár (b4), Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója (j3), Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott (j2) és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója (j) átvágja a nemzeti színű szalagot az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontjának avatásán 2016. augusztus 24-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) a pénteki átadáson arra hívta fel a figyelmet, hogy a két új, összesen 900 méter hosszú összekötő ágnak köszönhetően könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a törökbálintiak, az érdiek és a környékbeliek számára.

A kereszténydemokrata politikus hozzátette, hogy a fejlesztés az agglomerációban nemcsak gazdasági, közlekedési, hanem zajvédelmi, településvédelmi célokat is szolgál.


Az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontja az avatás napján, 2016. augusztus 24-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Aradszki András emlékeztetett: az új útszakasz tervezése nyolc évvel ezelőtt kezdődött, mert a térségbe költözők számának növekedésével az Érdről a fővárosba tartók Törökbálinton keresztül közlekedtek. A beruházással csökken Törökbálint terhelése – mutatott rá.

Tarnai Richárd, a Pest megyei kormányhivatal kormánymegbízottja egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányhivataloknak köszönhetően jelentősen felgyorsulhattak az engedélyeztetési eljárások, lerövidülhetett a kérelmek elbírálása. A kormány nem a vagy-vagy, hanem az is-is politikát követi: az autópályák építése mellett a helyi életet könnyebbé tevő beruházásokat is megvalósítja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!