Hagyományos értékek képviselete, nemzeti gondolat és szociális igazságosság

A Kereszténydemokrata Néppárt politikájának egyik pillére a hagyományos értékek képviselete, a nemzeti gondolat, a család, az egyházak szabadságának a gondolata, a másik pedig a szociális igazságosság gondolata – mondta a Semjén Zsolt, Kereszténydemokrata Néppárt  elnöke a Fidesz XXIII. tisztújító kongresszusán. A politikus a Fidesz és a KDNP szövetségéről szólva elmondta, hogy kell lennie egy olyan politikai erőnek, amely tételesen és minden értelemben vállalja a történelmi keresztény egyházak társadalmi tanításainak politikai képviseletét, a két párt együttműködésével egy olyan új minőség jön létre, amellyel olyan szavazókat is elérni, akiket egyébként, külön-külön nem tudnának elérni.

A KDNP politikájának egyik pillére a hagyományos értékek képviselete, a nemzeti gondolat, a család, az egyházak szabadságának a gondolata, a másik pedig a szociális igazságosság gondolata – mondta Semjén Zsolt, akinek beszédét több alkalommal tapssal szakították meg a küldöttek.

A politikus azt hangsúlyozta, a családi adózás bevezetése a személyi jövedelemadóval szemben azért fontos a KDNP számára, hiszen „hazánk, nemzetünk olyan tragikus  demográfiai állapotban van, hogy ha most nem születik több gyerek, akkor egy emberöltő múlva (...) a magyar nemzet hétmillió főre zsugorodik, ami azt jelenti, hogy a nemzet nem képes reprodukálni magát”. Ezért a magyar nemzet számára a legfontosabb kérdés a népesedési mutatók megváltoztatása, a tragikus demográfiai trend megfordítása – hangoztatta. Közölte: ez a családok számára kedvező adózási forma a gyermeküket egyedül nevelőkre, a fogyatékosokat, idős családtagokat gondozó családokra is vonatkozik.

Semjén Zsolt elmondta, fel kell lépni az ellen, amit az MSZP–SZDSZ-kormány tervezett: a külföldi tömegek betelepítése ellen Magyarországra. A KDNP elnöke emlékeztetett arra, hogy a Gyurcsány-kormány az igazságügyi tárcánál olyan – titkosított – tervezetet készített, amely szerint egymillió ázsiait telepítettek volna be Magyarországra.

A nemzeti gondolat megerősítésének fontosságát hangsúlyozva Semjén Zsolt közölte: a balliberális oldal támadása miatt pontosan meg kell mondani, mit értünk nemzeti elkötelezettségen. Mint mondta, „senki nem adhatta és nem adhatja az egyetemes emberiségnek Arany Jánost, Ady Endrét, Bartók Bélát, csak a magyarság, csak mi”. „Ha mi eltűnünk a történelemből, akkor ezzel az egész emberiség lesz pótolhatatlanul szegényebb. Ezért az egyetemes emberiséggel szembeni elsődleges kötelességünk saját magyarságunk a megőrzése, kimunkálása és felmutatása. Ez az a gazdaság, amit csak mi adhatunk” – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

Semjén Zsolt kijelentette: azt is tudatosítani kell, hogy a kereszténység és a nemzet mindig is egymásra mutatott, soha nem állt szemben egymással, a kereszténység mindig is lehetővé tette a nemzetek gazdagodását. Ha nem lett volna Szent István, akkor a magyar nemzet eltűnt volna a történelemből – mondta. Mint a politikus mondta, a nemzeti gondolatot véleménye szerint két oldalról támadják. Az egyik oldal a szocialisták oldala, akik az internacionalizmus alapján mindig ellenségnek tekintették a nemzeti létet. A másik oldal a liberálisoké, a kozmopolitáké, akik „mucsai provincializmusnak” tekintik azt, hogy „fontosnak tartjuk” a magyarságunkat.  

Semjén Zsolt a kereszténydemokrata párt fontos értékének nevezte a szociális igazságosság gondolatát. Ennek kapcsán megjegyezte: a szocialista párt legnagyobb blöffje az, hogy szocialistának nevezi magát. „Az, hogy egymagát szocialistának mondott párt minizterelnöke előbb egy milliárdos bankár, aztán egy milliárdos seftelő, az olyan, mintha egy kereszténydemokrata párt vezetője a Ciccolina lenne” – mondta Semjén Zsolt.

A politikus a Kereszténydemokrata Néppárt szerepéről azt mondta: több értelme is van a KDNP létének. Kell lennie egy olyan politikai erőnek, amely tételesen és minden értelemben vállalja a történelmi keresztény egyházak társadalmi tanításainak politikai képviseletét. Fontos, a KDNP léte mellett szóló érv az is, hogy soha többé ne lehessen olyan társaság, amely ezzel a névvel megtévesztve szavazókat visz el a jobboldalról a baloldalra. Tény továbbá az is, hogy a Fidesz társaságában megjelenő KDNP-vel együtt olyan új minőség jön létre, amellyel olyan szavazókat is elérni, akiket egyébként, külön-külön nem tudnának elérni – fejtette ki a KDNP elnöke. Ezért a Fidesz és a KDNP szövetsége a jobbközép irányzat szavazatmaximálásának a lehetősége és feltétele. Ez a szövetség arra épül, hogy a Fidesz egy nagy gyűjtőpárt, és ehhez  szervesen kapcsolódik a KDNP, mint keresztény világnézetű párt. „Ennek a két pártnak a szövetsége garancia arra, hogy meg tudjuk nyerni a következő választásokat” – mondta Semjén Zsolt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!