Háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés kezdődik

A miniszterelnök kezdeményezésére háromnapos kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP szerdától péntekig Siófokon - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője kedden. A tanácskozás egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás, Orbán Viktor pedig részletes tájékoztatást ad a strukturális átalakítási tervekről. Lázár János elmondta: a KDNP már a szerda kora délutáni órákban tart egy saját frakcióülést, majd ezt követően elkezdődik a frakciószövetségi tanácskozás, amely péntekig tart. A harmadik napon a Fidesz elnöksége és a kormány is ülésezni fog.

Orbán Viktor külön kérte, hogy részletesen tájékoztathassa a képviselőket a szeptemberi frakcióülés óta eltelt fontosabb döntésekről, emellett pedig megjelöli a tavaszi parlamenti ülésszak kormányzati célkitűzéseit. Közölte: a frakcióülés egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás, amelynek menetrendjére a Fidesz javaslatot fog tenni Siófokon. Megerősítette, azt fogja javasolni, hogy március 15-től április végéig az Országgyűlés csak az alaptörvénnyel foglalkozzon, az ellenzéki jogok hétfőnként azonban továbbra is érvényesülnek majd. Indítványozza, hogy az alaptörvény elfogadása április 25-én, húsvéthétfőn legyen.

A frakcióvezető kezdeményezte Orbán Viktornál, hogy csütörtökön és pénteken szakmapolitikai kérdésekről is essen szó Siófokon, példaként említette az oktatási és az egészségügyi kérdéseket. A kormányfő a frakcióülésen beszámol majd a strukturális átalakítási tervről is, amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter készített elő, és amely hétfőn a parlamentben is téma lesz. Téma lesz Balsai István semmisségi törvényjavaslata, valamint az elszámoltatás eddigi eredménye is. Kérdésre Lázár János elmondta, arról nincs tudomása, hogy a médiatörvény a frakcióülés elé kerülne. Személyi kérdések szintén szóba kerülnek majd a Balaton-parti tanácskozáson. Az MTI azon kérdésére, hogy mely testületek elnöki posztján lehet változásra számítani, Lázár János kifejtette: azok a képviselők, akik kormánymegbízotti munkát vállaltak, az előzetes megállapodás szerint a bizottsági tisztségviselői feladatukat a továbbiakban nem látják el. Ilyen például az önkormányzati bizottság elnöki tisztsége, továbbá az egészségügyi, valamint a nemzetbiztonsági bizottság alelnöki pozíciója.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!