Harrach Péter Kapuváron

Harrach Péter Kapuváron a rezsicsökkentéssel kapcsolatos lakossági fórum sajtótájékoztatóján elmondta, a rezsicsökkentés elsősorban családpolitikai és gazdasági szempontból fontos. Ugyanakkor kampányidőszakban nem elég bemutatni a jó kormányzati eredményeket, fel kell készülni az ellenzék negatív kampányára is. 2014 tétje, hogy tartani tudjuk a jó irányt, amerre az ország elindult.

Harrach Péter Kapuváron telt ház előtt beszélt a rezsicsökkentés folytatásáról. – A rezsicsökkentés támogatása és megvédése a következő időszak egyik legfontosabb feladata, hiszen a nemzetközi cégek kormányai az uniós bürokrácián keresztül politikai nyomást fognak gyakorolni hazánkra. A kormány célja a nonprofit energiaszektor létrehozása. A harmadik rezsicsökkentés időben széthúzottabb és mértékében kisebb lesz, mint a korábbiak, hiszen a kormánynak az ellátás biztonságát is garantálni kell. Vannak olyan szolgáltatók, például önkormányzati tulajdonban, amelyek nem termeltek extraprofitot, ezek működését is biztosítani kell. A rezsicsökkentés kiterjesztését folyamatosan vizsgálja a kormány.

A paksi beruházás kapcsán kérdésre válaszolva Harrach Péter kijelentette, a villamos energia előállítása atomerőművel ma lényegesen olcsóbb, mint alternatív energiatermelőkkel. – A beruházással csökken az ország energiafüggősége, és tízezer új munkahely jön létre. Az atomerőmű bővítésével lehetővé válik a lakossági fogyasztók felé a nonprofit szolgáltatás megteremtése, miközben az ország növeli a versenyképességét, ami segíti az olcsóbb energiát kereső ipar megtelepedését. Az atomerőmű építésben az oroszok a legjobbak, nem is beszélve arról, hogy a 30 évre szóló, kedvező kamatozású hitel visszafizetése, sokkal kisebb teher, mint, egy olyan 4-5 évre szóló IMF hitel, amelyből semmi sem épült.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!