Hétfőn vizsgálják Simon rejtélyes millióinak ügyét

Hétfőn ül össze az Országgyűlés mentelmi bizottsága, hogy Simon Gábor rejtélyes százmillióinak ügyét vizsgálja. Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke a Magyar Nemzet érdeklődésére elmondta, hogy hiába kérte Mesterházy Attila MSZP-elnöktől volt helyettese alternatív, a pártnak készített vagyonbevallását, nem kapta meg. Ismert: kedden gyanúsítottként hallgatták ki a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai Simon Gábort.

Hétfőn ül össze az Országgyűlés mentelmi bizottsága, hogy Simon Gábor rejtélyes százmillióinak ügyét vizsgálja. A napirend szerint foglalkoznak majd azzal, hogy az MSZP bukott elnökhelyettesének vagyonosodása összefügg-e korábbi politikai tisztségeivel, illetve van-e lehetőség visszafizettetni vele több évre visszamenően a képviselői munkájáért kapott jövedelmét. Az ülésre Simon Gábort is meghívják.
 
Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke a Magyar Nemzet érdeklődésére elmondta, hogy hiába kérte Mesterházy Attila MSZP-elnöktől volt helyettese alternatív, a pártnak készített vagyonbevallását, nem kapta meg. Az a válasz érkezett, hogy csak egyetlen példány volt, amelyet az ügyészségi nyomozók elvittek. Arra a kérdésre pedig egyáltalán nem reagált Mesterházy, mire alapozza, hogy a külföldi számlán parkoltatott százmilliók Simon politikai életét megelőző időkből származnak. A KDNP-s elnök az ügyészségtől is kérte már az MSZP bukott második emberének vagyonbevallását, a választ egyelőre várja.
 
Mint ismert: Mesterházy Attila szocialista pártelnök helyettese, Simon Gábor évek óta hatalmas, több száz millió forintos vagyont parkoltat egy osztrák pénzintézet számláján. Az MSZP-s honatya a csaknem kétszázötvenmillió forintos összeget nem tüntette fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem.
 
Gyanúsítottként hallgatták ki kedden a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai Simon Gábort – közölte Keresztes Imre, az ügyészség vezetője. 
A KNYF közleménye szerint Simon Gábor a gyanúsítotti kihallgatáson tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!