Hogy kerül a csizma az asztalra? A lengyelek nem ismerik az itteni „Szolidaritás” szervezetet

Október 23-án a magát „Szolidaritás”-nak nevező magyarországi mozgalom az általános közfelháborodás ellenére megkísérelte megvédeni csúfos szobordöntő akcióját. A „Szolidaritás” Csizma térnek nevezte el azt a helyet, ahol a gyalázkodó, trágár performance zajlott, ahonnan a vuduzás végigvonult Budapest belvárosán. Szégyennek tartjuk, hogy ez a mozgalom a világtörténelmet formáló lengyel Szolidaritás nevével él vissza és arculatát használja megbotránkoztató akcióihoz. 

Ezért nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez a „Szolidaritás” szöges ellentéte a demokratikus lengyel szervezetnek. A Béke Nobel-díjas Lech Walesa volt lengyel államfő által elsőként vezetett lengyel Solidarnosc -Szolidaritás Független Szakszervezetnek semmi köze nincs a névutánzó magyar társasághoz. A lengyel Solidarnosc, a KDNP kérdésére közölte, hogy a "Szolidaritás" mozgalommal semmiféle hivatalos vagy egyéb kapcsolatuk nincsen, továbbá a Solidarnosc jellegzetes logóját a lengyel szervezet engedélye nélkül használják. A KDNP elítéli ezt az arculati tolvajlást és különösen otrombának tartja, hogy október 23-án a „Szolidaritás” azokat az évszázados magyar-lengyel testvérkapcsolatokat rombolja, amelyek érzése 1956-ban a budapesti diákokat mozgatta a forradalomhoz vezető úton.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!