II. János Pálnak kiemelt szerepe volt a kommunizmus elleni küzdelemben

II. János Pál pápa kommunizmus elleni küzdelemben játszott szerepét emelte ki a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az egykori egyházfőről közelgő boldoggá avatása alkalmából rendezett konferencián. Rétvári Bence a fiatalok pápájának nevezte II. János Pál pápát, aki sikeresen tudta megszólítani ezt a korosztályt. A boldoggá avatási szertartást május 1-én tartják Rómában, Magyarországot is magas szintű delegáció képviseli Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével.

II. János Pál pápa kommunizmus elleni küzdelemben játszott szerepét emelte ki a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az egykori egyházfőről közelgő boldoggá avatása alkalmából rendezett konferencián.

Rétvári Bence felidézve a korábbi pápa személyiségét azt mondta: a hetvenes évek végének és a nyolcvanas éveknek három igazán nagyformátumú politikusa, államférfija és személyisége volt: II. János Pál pápa, Ronald Reagan egykori amerikai elnök és Margaret Thatcher korábbi brit kormányfő. Ők hárman uralták a világpolitikát, hozzátéve: felismerték, hogy a kommunizmus ellen küzdeni kell, és küzdeni kell azért, hogy ne csak a vallásszabadságot, de az általános szabadságot is biztosítani lehessen Közép-Európa népeinek. Más eszközökkel küzdöttek, II.János Pál mindig a szelídség hangján szólt, és a történelem őt igazolta – mutatott rá Rétvári Bence, aki szerint az a tanulság, hogy nem feltétlenül a leghangosabbnak lesz igaza.
    
A KDNP alelnöke a fiatalok pápájának nevezte II. János Pál pápát, aki sikeresen tudta megszólítani ezt a korosztályt. Olyan mérce, olyan tiszta személyiség volt, akire mindenki felnézhet. Újbuda országgyűlési képviselője kitért még arra, hogy az egyház is számos újítást köszönhet a pápának, így az új egységes egyházi törvénykönyvet, számtalan enciklikát, az egyház belső megújítását.

II. János Pál pápa (Karol Wojtyla) 1978-ban kezdte meg egyházfői szolgálatait, boldoggá avatási eljárása alig két hónappal 2005. április 2-án bekövetkezett halála után kezdődött. A boldoggá avatási szertartást május 1-én tartják Rómában, Magyarországot is magas szintű delegáció képviseli Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!