IKSZ: kormányzati mutyi az ifjúsági táborok támogatásánál

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata  Szövetség (IKSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy az ifjúsági programok, köztük nyári táborok közpénzből történő támogatásáról kormányzati mutyi révén, még a kormányváltás előtt döntsenek; a szervezet a szabálytalan pénzosztás leállítását követeli.

Stágel Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezetének elnökhelyettese felidézte, hogy április végén rövid e-mailben kapott értesítést minden Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram (GYIA) tanácstag, hogy április 2-i dátummal az addigi GYIA-elnök, Mesterházy Attila lemondott, és helyét Rauh Edit szakállamtitkár vette át. A tájékoztatást követően, május 5-én, szintén e-mailben értesítették a tanácstagokat, hogy az új elnök 72 órán belüli internetes szavazást kér a tagoktól arról, hogy a pályázatot benyújtott ifjúsági szervezetek mekkora támogatást kapjanak nyári programjaikra. Az IKSZ elnökhelyettese szerint a benyújtott pályázati anyagok, a szakértői vélemények ilyen eljárással és ilyen rövid határidővel nem értékelhetőek.
    
Stágel Bence úgy látja, a szabályellenes eljárás hátterében valószínűleg az áll, hogy a GYIA által kiosztható mintegy 25-30 millió forintot a saját szervezeteiknek szeretnék még a kormányváltás előtt kiosztani. Ugyanígy tartani lehet attól is, hogy a GYIA pályázati keretének nagyobb részét, mintegy 100 millió forint pályázati összeget, azok a Regionális Ifjúsági Tanácsok (RIT) fogják szétosztani, amelyek tagjai jórészt szintén a Gyurcsány-Bajnai kormányhoz köthetőek.
    
Az ifjúsági civil szervezetek nyári rendezvényeinek megtartását nem akadályozhatják a pályázati döntéshozatal eljárási hibái; az IKSZ követeli, hogy a kormányzat a hátralévő napjaiban állítsa le a szabályellenes pénzosztogatást, a már megszületett döntések megalapozottságáról pedig írásban adjon tájékoztatást – jelentette ki Stágel Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!