Ingatlanspekulációt sejt a KDNP a kórházi ingatlanok eladásánál

A Szegedi Tudományegyetem vezetése úgy döntött: kiköltöztetik a működtetésük alatt álló Pulz utcai pszichiátria épületéből az ellátást egy több éve lakatlan korábbi nővérszállóba, hogy a belvárosi értékes ingatlant megvásárolhassa, majd értékesíthesse az önkormányzat. Kalmár Ferenc kereszténydemokrata képviselő szerint feltehetően ingatlanspekuláció húzódik meg a háttérben.

Az egyetem és a szocialista városvezetés egészségügyi integrációval, a helyi jobboldal viszont ingatlanspekulációval magyarázza a döntést. Először 300 millió forintért megvásárolná az államtól, majd értékesítené a szegedi szocialista vezetésű önkormányzat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) működtetése alatt álló Pulz utcai pszichiátria épületét a mellette fekvő l-es kórház épületével együtt. Pál Attila, az SZTE rektora a döntésről egyáltalán nem konzultált a pszichiátria vezetőjével és orvosaival, akik így csupán a helyi sajtóból értesültek az áthelyezésről. A rektor kiadott egy körlevelet, amelyben hallgatásra kötelezi a dolgozókat.

Botka László (MSZP) polgármester azt mondta: a pszichiátriai intézet épületének megvásárlását követően, a szomszédos l-es kórház ingatlanjával együtt 1,2 milliárd forintos indulóáron értékesítik. Ebből 500 millió forintot az SZTE kap, a fennmaradó összegből pedig az önkormányzat kiépíti a tervezett klinikai fejlesztéshez kapcsolódó közműhálózatot, és felújítják a nővérszálló épületét is.

Kalmár Ferenc kereszténydemokrata képviselő szerint viszont feltételezhetően ingatlanspekuláció húzódik meg a háttérben. Júniusban ugyanis a közgyűlés kezdeményezte a jelenlegi építési szabályzat módosítását. Ennek értelmében az épület nemcsak egészségügyi intézményként, hanem lakóépületként vagy szállodaként is üzemelhet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!