Iskola - Erkölcs - Tudás

A köznevelési, szakképzési, felsőoktatási rendszer újjáépítésének szükségességét hangsúlyozta Hoffmann Rózsa, a Fidesz-KDNP oktatáspolitikusa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Tanárképző Intézet, intézetvezető egyetemi docense Sopronban, ahol Firtl Mátyás országgyűlési képviselőjelölt vendégeként tartott előadást a Liszt-központ teltházas hallgatósága előtt. Mint mondta: az embereknek elege van abból a káoszból, amit az elmúlt évek kormányzati politikája az oktatás területén is okozott – mondta a politikus, aki emlékeztetett arra, hogy a társadalmi és értékrend-változások közepette a magyar oktatás képes lett volna megőrizni eredményeit, ha a politikától ehhez megkapta volna a szükséges és adekvát segítséget, támogatást.

Sopron iskolaváros, egyetemi város, multikulturális város, ahol fontos az oktatáspolitika, ezért is hívta meg Sopronba Firtl Mátyás, a Fidesz-KDNP szövetség országgyűlési képviselőjelölt Hoffmann Rózsa oktatáspolitikust.

Firtl Mátyás emlékeztetett arra, hogy Sólyom László köztársasági elnök véleménye szerint is az oktatáspolitika stratégiai fontosságúnak számít Magyarország jövője, felemelkedése szempontjából.

Sopron kereszténydemokrata országgyűlési képviselője az egymást követő szocialista kormányok által végrehajtott forráskivonások mértékét számszerűen és grafikonon is bemutatta, hangsúlyozva: a kormány kényszerpályára állította az oktatási intézményeket, hanyatlásba taszította az oktatáspolitikát.

Ma az oktatás válságjeleket mutat, az utóbbi évek oktatásirányításában kártevést tapasztalhattunk – jelentette ki Hoffmann Rózsa, a Fidesz Kulturális Tagozatának országos elnöke teltházas hallgatósága előtt.

Hozzátette: Megerősödött az az oktatásirányítási filozófia, amely szolgáltatásnak tekinti az iskolai működést, és a humán szférától idegen közgazdasági, minőségirányítási, mérési-értékesítési elszámoltatási mechanizmusokat érvényesít és kényszerít rá.

Hoffmann Rózsa kifejtette: az iskolák szakmailag hibás intézkedések sorozatait szenvedték el, a kötelességteljesítést, az élhető rend és fegyelem megkövetelését száműzték a ,,reformintézkedések", miközben évről-évre kevesebb pénz jut az oktatási rendszerre. Ez mára már oda vezetett, hogy a köz- és felsőoktatásban az eredmények annyira leromlottak, hogy azt már a legnagyobb nemzeti kincsünk, a szellemi értékeink fennmaradását veszélyezteti – tette hozzá a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

Az embereknek elege van abból a káoszból, amit az elmúlt évek kormányzati politikája az oktatás területén is okozott – mondta a politikus, aki emlékeztetett arra, hogy a társadalmi és értékrend-változások közepette a magyar oktatás képes lett volna megőrizni eredményeit, ha a politikától ehhez megkapta volna a szükséges és adekvát segítséget, támogatást.

Mint ahogyan gróf Klebelsberg Kunó kultuszminiszter idején, Magyarország a többség támogatását élvező nemzeti- és kultúrpolitika eredményeképpen képes volt talpra állni, ugyanúgy erre a kormányváltást követően is képes lesz, amikor a Fidesz-KDNP kormány késlekedés nélkül igyekszik majd arra, hogy visszafordítsa az előző évek kártékony folyamatait, és megkezdi majd az oktatásügy újjáépítését, a közmegegyezésen alapuló európai, humanista értékek, a természetjog, a keresztyén-zsidó hagyományok és erkölcsiség talapzatán – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa.

A soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott előadásában megnevezte azokat a prioritásokat is, amelyek mentén az oktatáspolitikát újjá kell szervezni.

Ezek között van a teljes ember nevelése, erkölcsre, tudásra, egészségre, a szakképzés eredményes és funkcionális működésének lehetővé tétele, a tehetségek felkutatása és fejlesztése, a leszakadás megakadályozása, továbbá a pedagógusok, az oktatók megbecsülése és tekintélyük helyreállítása.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!