Jövő héten kerül a kormány elé a népesedéspolitikai program

A jövő heti kormányülés témája lesz a három plusz egy területből álló népesedéspolitikai program – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár. Kifejtette: a program első eleme az adókedvezmény kibővítése mindazokra a családokra, akik a jelenlegi kedvezményt nem tudják teljesen visszaigényelni gyermekük, gyermekeik után, szerepel benne azon egyetemisták, főiskolások támogatása, akik családot szeretnének alapítani és gyermeket szeretnének vállalni.

A javaslat harmadik eleme a rugalmas gyed bevezetése, szabályainak és támogatási rendszerének kialakítása hangsúlyozta  Soltész Miklós, aki plusz területnek nevezte az úgynevezett szocpolt, vagyis az otthonteremtési támogatás kidolgozását, adott esetben a bővítését.

Az államtitkár tájékoztatása szerint : minderről még kormánydöntés nem született, az új elemek az eddigi kormányzati családpolitikai döntéseket egészítik majd ki. Azt szolgálják, hogy megcélozzanak mindenkit, aki szeretne családot alapítani, gyermeket vállalni, annak ellenére, hogy egyre kevesebb a szülőkorú édesanya – tette hozzá a kereszténydemokrata szakpoltikus.

+

A fiatalok gyermekvállalását ösztönző intézkedésekre készül a kormányzat, a „komoly szociálpolitikai akcióban” a diplomás nők gyermek- és munkavállalását kívánják segíteni – közölte nemrégiben Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Soltész Miklós, a tárca szociális államtitkára a miniszter által jelzett várható intézkedésekkel kapcsolatban azt mondta, a kormányzat azoknak az egyetemista-korosztályba tartozóknak kíván segítséget nyújtani, akik gyereket szeretnének vállalni, akár már az egyetemi évek alatt is. Révész Máriusz rugalmasabb családtámogatási rendszerről beszélt az MNO-nak.

Drámai hatásuk volt a Bajnai-kormány családpolitikát érintő intézkedéseinek. Annak volt következménye a 2011-es történelmi minimumnak nevezhető születésszám. Az Orbán-kabinet által bevezetett családi adókedvezmény és más intézkedések nagyon fontosak, de sajnos mindez nagyon depresszív környezetbe érkezett, így egyelőre csak arra volt elég, hogy a születésszámot visszaemelje a Bajnai-kormány előtti szintre – mondta el az MNO-nak adott interjújában Németh Zsolt, a KSH társadalomstatisztikai elnökhelyettese.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kiemelt figyelmet fordít az ország népesedési helyzetével kapcsolatos gondokra, és alapvető célja, hogy a népesedéspolitika az egyik legfontosabb terület legyen, hiszen a legjobb és legbiztonságosabban megtérülő befektetés a családok segítése. A NOE értékeli és elismeri a kormány elmúlt három évben a családok támogatásáért végzett munkáját, családbarát intézkedéseit – áll a szervezet közleményében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!